Denizli’de inşaat işçisi olarak çalışan Mustafa Gedik (47), yaklaşık 1 buçuk yıl önce beyninde sıvı biriken ve Hidrosefali tanısı konulan 7. sınıf öğrencisi kızı Elif Nur Gedik (13) için yardım bekliyor. Hastalık tanısı konulduktan sonra zamanla duyma, yürüme ve konuşma yetilerini kaybeden Elif Nur’un hastalığı her geçen gün ilerliyor. Sıvıların etkisini en aza indirmek için haftalık olarak yapılan iğneler de hastalığa engel olmuyor, aile ise bu iğnelerin masrafını karşılayamadığını belirtiyor. Baba Gedik, 3-4 aylık hayatı kaldığını söylediği kızının kurtulması için, beyindeki sıvıları atmaya yarayan ‘Beyin Şantı’nın takılması gerektiğini ancak bu şantın ve yapılacak ameliyatların masrafını karşılayamayacağını söylüyor. 

BÖBREĞİMİ VERMEYE RAZIYIM 

Şantın alınması için maddi durumunun kalmadığını aktaran Gedik, “Beyninde sıvı var. Bu sıvı beynini sıkıştırıp yürümesini, konuşmasını duymasını engellemiş. Acilen İsviçre’den beyindeki fazla sıvıyı dışarı atmaya yarayan beyin şantı isimli bir aletin gelmesi gerekiyor. Beyne takılıp, beynindeki sıvıyı o alet ile almamız lazım. Bunun devlet tamamını karşılamıyor, yarısını benim, yarısını devletin karşılaması gerekiyor. Benim de maddi durumum hiç kalmadı. Haftalık iğnesi var 860 lira. Ayrıca ameliyat masrafı hastane masrafını karşılayacak kişiye böbreğimi vermeye razıyım” dedi. (İHA)

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi

3-4 AY ÖMRÜ KALDI

Gedik, şantın takılmaması durumunda kızının 3-4 aylık ömrü kaldığını öne sürerek, “Bende eski futbolcuyum. Karabükspor ve Zonguldakpor’da oynadım, menisküs hastalığımdan dolayı futbol hayatım bitti. Denizlispor’dan yardım bekliyorum. Denizli halkımızdan yardım amaçlı değil de haftalık iğnelerinin karşılanmasını istiyorum, para istemiyorum. Böbreğimi alsınlar. Şu an çalışamıyorum, çocuk yürüyemiyor sürekli sırtımda. Eğer bu alet takılmazsa en fazla 3-4 ay ömrü kaldı. Doktorlar bu alet takılırsa nasıl yavaş yavaş kötüleştiyse takıldıktan sonra da aynı şekilde iyileşmeye başlayacağını söylediler. İyileşme şansı yüzde 100 diyor doktorlar” şeklinde konuştu.