Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti
Özkan YILDIRIM
 
• Yaşar Bey, Severine Hanım öncelikle bizleri bu güzel mekanınızda konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek isterim. Yaşar Bey, öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz.
 
UZUN SOHBETLER EŞLİĞİNDE AKŞAM YEMEĞİ KONSEPTİ
Ben de sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Yaşar Demiroğulları. 1983 yılında Belçika'nın Gent şehrinde doğdum. Sonra Bursa'ya geldim. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimim sonrasında üniversite için tekrar Belçika'ya gittim. Belçika'da Tekstil Mühendisliği üzerine okudum. Orada 19-20 yıl kadar yaşantım sürdü. Bu arada 10 yıl önce eşim Severine ile tanıştım ve sonrasında onunla evlendik. 4 ve 8 yaşlarında iki oğlumuz var. Ailecek 3 yıl kadar önce tekrar Bursa'ya döndük, ilk zamanlardan beri Bursa'nın Avrupa'da bilinmemesi hep dikkatimizi çekmişti. Ortadoğu ülkeleri tarafından bilinmesine ve birçok turist gelmesine rağmen Avrupalılar tarafından bilinmemesi gözümüzden kaçmamıştı. Onun haricinde Bursa'da yemek kültürüne bir farklılık getirmeyi düşündük. Nedir o? Akşam yemeğini birkaç saatte, huzurlu, keyifli sohbetler eşliğinde iş yemeği olsun, özel toplantılar olsun sunmayı düşünüyorduk. Çünkü bilindiği üzere ülkemizdeki birçok mekanda paldır küldür hızlı bir şekilde akşam yemekleri de dahil yemekler yeniliyor. Bizim buradaki amacımız şehirden uzak, sessiz, sakin bir ortamda, saatlere yayılmış bir yemek yeme alışkanlığını Bursalılar’la buluşturma isteğiydi. Adından söz ettirmiş mekanlarda bile çorbası, yemeği vesaire en fazla bir saat sürmekte. Biz bunu bu kalıplardan çıkarmak istiyoruz. Bu kapsamda, evimiz yan taraftaydı, orasını aldıktan sonra burayı da satın aldık. Sonra ne yapabiliriz dedik, aslında bir fikrimiz vardı dediğim gibi, çünkü böyle bir restoran açmamız için evimize yakın olması lazımdı. Çünkü 4 ve 8 yaşlarında çocuklarımız olduğundan bu şekilde düşündük. Eşimin de eğitimi şeflik üzerine olduğundan burasını açtık. Ayrıca üst katımızda da butik bir şekilde 4 odamızda toplam 12 kişinin konaklayabileceği bir hizmetimizin de olduğunu ilaveten belirtmek isterim.
ÜRÜN TEDARİKİNDE ZORLANIYORUZ
• Peki Yaşar Bey, bize menüleriniz ile ilgili bilgi verir misiniz?
Çok çeşidimiz var, şu an 5 hafta oldu ve 7 farklı menü çıktı. Şubat ayını da sayarsak 10 menüye çıkıyoruz 10 çeşit oldu. Mart ayında da yine farklı menülerimiz olacak. Ondan sonra arada ara menüler talebe göre olabilir diye düşünüyorum. Tat olarak ürünün doğallığı önemli, elbette burada yöresel yemekleri eleştirmek bakımından değil ama genelde burada bol salçalı, tereyağlı yemekler oluyor, birbirine benzer şekilde. Bizim burada yapmış olduğumuz yemeklerde ürünün öncelikle tadını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Balıksa örneğin balığın lezzetini verebilmek salçayla bulayarak salça tadını ağırlıklı hissettirebilmek değil, balığın öz kendi tadını sunabilmektir. Mesela yarınki menümüz beyaz şarap soslu dil balığı, ara sıcağımız şampanya soslu istiridye. Mesela burada istiridyeyi bulmak bir haftamı aldı. Ürün bulmakta zorlanıyoruz, bulamadığımız zaman tabii ithal ediyoruz yine hep farklı tatlar var. Yine geçen menümüzde kaz ciğeri vardı, portakal soslu ördeğimiz vardı mesela ve çok beğenildi, tekrardan ne zaman olacak diye birçok müşterimiz sordu. Hafta içi gruplara özgüdür, gruplara 3'lü menü sunarız. Yiyecekleri saati ve seçtikleri menü kendileri bilirler. Grup öğlen yemek istiyorsa öğlen yiyebilirler, akşam isterlerse akşam yiyebilirler. Pazartesiden cumaya kadar bu şekilde. Cumartesi tamamen herkese açık ve rezervasyonlu bir şekilde hizmet vermekteyiz. Tabii müzik eşliğinde yemeklerimiz uzun sohbetler eşliğinde dostlarınızla arkadaşlarınızla buluşacağımız sessiz sakin bir mekanımız bulunmaktadır.
 
BEKLENTİLERİMİZİN ÜZERİNDE BİR TALEP GÖRDÜK
• Yaşar Bey, 5 hafta dediniz bu 5 haftada nasıl bir gelişim gösterdiniz, beklentilerinizi karşıladı mı?
Beklentilerimizin üzerinde bir talep gördük. Şu an gayet memnunuz, ilerleyen süreçte daha çeşitli menülerimiz olacak. İlk 5 haftalık ivmemizin  daha da artarak devam edeceği tahminindeyiz.
 
• Severine Hanım, sizi de tanıyabilir miyiz?
Gent Turizm ve Otelcilik Okulu’nun Mutfak Bölümü’nden mezun oldum. Bu işe girmemiz için en büyük sebep, bu işten büyük paralar kazanıp  zengin olmanın derdinde değiliz, yurtdışındaki şirketim halen devam ediyor bu işe girme sebebimiz, bu işi bu hizmeti değişik şeyleri sunmayı sevdiğimiz için girdik.
 
• Peki Severine Hanım, Yaşar Bey ile nasıl tanıştınız?
Çalıştığımız restoranın, ben mutfağında şef yardımcısı olarak çalışırken eşim de servisinde çalışıyordu orada ilk olarak tanıştık. Sonrasında da bu arkadaşlık evliliğe kadar gitti ve çocuklarımız oldu ve Bursa’ya yerleştik.
 
SAKLADIĞIMIZ DAHA BİRÇOK GÜZEL MENÜMÜZ VAR
• İleriki süreçte daha değişik menüleriniz de olacak mı acaba Severine Hanım?
Sakladığımız daha birçok menümüz var, yaz yaklaşınca bu güzel menülerimizi de Bursalılarla buluşturacağız. Belçika’ya özgü lezzetlerde var ayrıca. Burada 5 haftalık süreçte gerçekten güzel bir ivme yakaladık, bu ivmenin ileriki süreçte daha da artacağını tahmin ediyoruz gerçekten tahminlerimizin üzerinde bir gelişme sağladık bu süreçte ve bu durum bizi oldukça umutlandırdı. Çünkü çok güzel, değişik lezzetler çok güzel tatlar sunuyoruz. Bursa'da yaşayan insanlara tabii burada bir ilk olduğu için çok da güzel rağbet görmekteyiz. 
 
• Bursalılar buraya geldiklerinde nelerle karşılaşacaklar?
Sakin, huzur, sessizlik içerisinde doğanın dibinde her şeyin paket halinde aslında sunulduğu bir mekan olarak düşünebilirsiniz. Sadece yemekle de bitmiyor, ortamın ışıklandırmasında, ortamın sakinliğinde, arka planda çalan müzikten tutun servisine kadar bu total paketi bulabilecekleri bir mekan burası. Biz de bunu en güzel bir şekilde sunma çabasındayız, kalabalık yerlerde açmayı da o yüzden düşünmedik. Bilen gelsin istedik, stressiz bir şekilde yemeklerini yiyebilecekleri bir mekan olarak düşünebilirsiniz burasını. Akşam 19.00’da başlayan yemek aşağı yukarı 22.00 gibi bitiyor sonrasında yemekten sonra Fransız peynirlerinin tadına bakılabilir ve böylelikle 24.00’e kadar da mekanımızda kalabilirler. Ama dediğim gibi saat 22.00’da mutfağımız kapanıyor. Bütün Bursalıları mutlaka bu güzel lezzetlerimizden, yemeklerimizden denemelerini son olarak ısrarla önermek istiyorum.