Korona virüs salgınıyla mücadelenin sürdüğü bugünlerde sağlıklı beslenmenin ve bağışıklığı güçlendirmenin önemi daha da ön plana çıkıyor. Sağlıklı beslenme noktasında ekmek tüketiminin dikkatlice yapılması gerektiğini kaydeden VM Medical Park Bursa Hastanesi Uzman Diyetisyeni Veysel Ciğerli, “Ekmek tüketiminde dikkat edilmesi gereken pek çok nokta varken ekmek türleri arasında ekşi mayalı yapılanları ayrı tutmak gerekir. Ekşi mayada pek çok aktif bakteri mantar kültürleri mevcuttur. Dolayısıyla daha probiyotiktir. Probiyotikler de sindirim ve bağışıklık sistemi için faydalı olan canlı bakteriler ve mayalardır. Ekşi mayalı ekmeğin öne çıkan bir diğer özelliği de geç bayatlamasıdır. İçindeki bakteri ve mantarlar, ekmekteki tahılı önceden sindirir. Böylece size sindirimi kolay ve sağlıklı ekmeği bırakır” dedi. (İHA)

BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında