Bilinçli nesiller üretmek adına kurulan Ülküm Eğitim Kooperatifi yöneticileri,Dik Kaldırım’daki Hilal Düğün Salonunda düzenlediği iftar yemeğinde üyeleriyle bir araya geldi. Üyelerin aileleriyle birlikte katıldığı iftar yemeği dostane bir sohbet ortamında gerçekleştirildi.Yaklaşık 500 üyeden oluşan Ülküm Eğitim Kooperatifi, ihtiyaç sahibi olan lise ve üniversite öğrencilerine burs veriyor. 16 yılı geride bırakan Kooperatif, sadece burs vermekle yetinmeyip ilerideyurt ve üniversite açmayı da planlıyor.Kendi bünyesinde temel eğitim kursları da açan Ülküm Eğitim Kooperatifi üyesi öğretmenler, gönüllülük esasına dayanarak açılan kurslarda branşlarıyla ilgili ders veriyorlar. Ülküm Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın iftar sonrası yaptığı konuşmada, Bursa’nın bir üniversite şehri olduğunu belirterek, “Bursa’ya farklı illerden gelen çok sayıda öğrencimiz var.  Gelen öğrencilerden özellikle kız öğrencilerin mağdur olduklarını düşündüğümüz için öncelik olarak Altıparmak mevkiinde kız öğrenci yurdu açtık. Öğrenciler, ekonomik olarak çok cüzi rakamlarla yurdumuzda kalıyor. Bu ücreti veremeyecek durumda olan öğrencileri ise ücretsiz olarak yurdumuzda barındırıyoruz. Öğrenciler bizim geleceğimizdir. Onlar için yapılması gereken her türlü gayreti sarf ediyoruz” dedi.

Yeni birimler oluşturulacak

Kooperatif bünyesinde bütün kademelerde eğitim birimleri oluşturmak isteğini vurgulayan Aydın “Bursa’nın öğrenci yurduna ihtiyacı var. Amacımız yurt sayısını artırmak.Bunun yanında ideallerimizden biri de anaokulu, ilkokul ve lise açmaktır. Bundan dolayı heyecanımız çok yüksek. Üyelerimizin ciddi destekleri var. Hayırsever insanlarımızın da kooperatifimize desteklerini bekliyoruz. Eğitim ve öğretime önem veren, destek olan herkesin bizlere ulaşması yeterli. İnşallah yapmak isteklerimizi adım adım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Başkan Aydın konuşmalarına son verirken, yaklaşan Ramazan bayramı dolayısıyla bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutladı.