Fatih AKKUŞ

Aldığı tek galibiyet neticesinde 3 puanla 14. sırada bulunanBursaspor, Süper Lig’in 4. haftasında evinde Akhisar’ı konuk etti. İlk yarıda gösterdiği performansla misafir takım karşısında etkin bir üstünlük sağlayamayan yeşil beyazlılar, ikinci yarıda oynadığı futbolla Akhisar’ı adeta kendi yarı alanına hapsetti. Bursaspor’un Fransız hocası Le Guen’in nasıl bir oyun anlayışıyla sahaya çıkacağı maç öncesinde az çok belliydi. Milli arayı iyi değerlendiren Timsah, yeni transferleri Kembo Ekoko ve Delarge’ın etkili oyunuyla farklı kazanmasını bildi.

İLK DÜDÜKLE BAŞLAYAN BASKI

İkinci yarıda bambaşka bir ruhla sahaya çıkan Bursaspor, Pablo Batalla’nın direkten dönen meşin yuvarlağı kafayla ağlara yollamasıyla 1-0 öne geçti. Timsah daha sonra etkili oyununu devam ettirdi. Son 35 dakikada sıklıkla rakip kaleyi yoklayan Bursaspor, çok konuşulan transfer Delarge’ın golüyle 2-0’ı yakaladı. Daha rahat ve organize bir şekilde rakip kaleyi yoklamaya devam eden Bursaspor, defansta verdiği açıklar nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Art arda Bursaspor kalesine gelen Akhisar fırsatları gole çeviremeyince, Bursaspor bulduğu kontra atakta Bogdan Stancu ile 3-0 öne geçti. Bu golle perdeyi kapatan Timsah 3’te 3 hedefi için ilk adımı atmış oldu. Güzel futbolla coşan taraftar, takımı ateşlerken yeni transfer Yusuf Erdoğan sergilediği performansla büyük alkış aldı.

Daha da güçleneceğiz

Le Guen maçtan sonra şu açıklamalarda bulundu: “Taraftarlarımız ile aramızda bağın iyileştiğine inanıyorum. Evimizde kaybedeceğimiz maçlar da olacak ama savaşmadan kaybetmeyeceğiz. Delarge 3-4 hafta önce takıma katıldı. Hazır değildi. Pablo da çok büyük bir çaba gösterdi. Galip gelirken de ayaklarınızın yere sağlam basması gerek. Daha güçlü olacağız.”

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

DK 17’deLopes'in ceza sahası dışından sert bir şut çekti ancak top savunmadan geri döndü.

DK 25’teCeza sahasına giren Barış, sağ kanattan kaleye vurdu. Meşin yuvarlak defansta kaldı.

DK 33’te Jires Kembo ceza yayı gerisi sağ çaprazdanmükemmel bir şut çıkardı. Akhisar kalesi yine gole kapalı!

İKİNCİ YARI

DK 50'de Badu, uzaklardan şutunu çekti, ancak kaleci topu kornere çeldi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

GOOOOOOLLL!.. DK 51’de Titi'nin sol kanattan yaptığı ortasında arka direkten dönen topusüper bücür Batalla,kafayla ağlara yolladı: 1-0

GOOOOOOLLL!.. DK 66’da Kembo'nun ara pasında topla buluşan Delarge kaleciyi geçereköyle bir vurdu ki gol olmaması imkansız: 2-0

DK 70'deKorner'den gelen topa Serginho Mineiro'ya kafayı vuruyor. Top üsten dışarı çıkıyor.

GOOOOOOLLL!.. DK 74’te ceza sahası içinde topla buluşan Stancu, vurduğu harika şutlafarkı 3’e çıkardı: 3-0

DK 89'daAkhisar’ın yıldız oyuncusu Hora sağ çaprazdan içeri girdi,Harun Tekin soğuk kanlılıkla topu kontrol ediyor ve yeşil beyazlılar sahadan 3-0 galip ayrıldı. 

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Alper Ulusoy xx, Kerem Ersoy xx, İlker Takpak xx

Bursaspor: Harun Tekin xx, Cristian Titi xx, William Troost-Ekong xx, Aziz Behich xx, Barış Yardımcı xx, Pablo Batalla xx (Bilal Kısa, dk. 78 x), Jires Kembo-Ekoko xx (Atta dk. 82 x), Dzon Delarge xx (Yusuf Erdoğan dk. 68 x), Mikel Agu xx, Badu xx, Stancu xx

Yedekler: Muhammed Şengezer, Ertuğrul Ersoy, Okoli, Onur Atasayar, Furkan Soyalp, Merter Yüce, Deniz Yılmaz

Teknik Direktör: Paul Le Guen

Teleset Mobilya Akhisarspor: Milan Lukac xx, Caner xx, Sissoko xx (Ioan Hora dk. 57 xx), Miguel Lopes xx, Ömer Bayram xx, Soner Aydoğdu xx, Olcan Adın xx, Mineiro xx, Barbosa xx (Onur Ayık dk. 68 xx), Eray Ataseven xx, Henrique xx (Muğdat Çelik dk. 79 x)

Yedekler: Fatih Öztürk, Kadir Keleş, Orhan Taşdelen, Alperen Babacan, Aykut Çeviker, Marvin Emnes, Daniel Larsson

Teknik Direktör: Okan Buruk

Goller: Batalla (dk. 51), Dzon Delarge (dk. 66), Stancu (dk. 74) (Bursaspor)

Sarı kartlar: Sissoko (Akhisarspor), Yusuf, Harun (Bursaspor)