30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında Harbiye İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan, Boyut Group'un düzenlediği ve Milli Eğitim Bakanlığının desteklediği Educashow Fuarı kapsamında, yüzlerce yeni ürünün tanıtımı, Türkiye'nin önemli eğitim uzmanlarının seminerleri ve ücretsiz öğretmen eğitimi programları düzenlenecek. Educashow, 11.00-18.00 saatleri arasında eğitimcileri ve teknoloji meraklılarını ağırlayacak.

Robotlar Educashow'a geliyor

Türk eğitim sistemini yeni modeller ve teknolojiler doğrultusunda modernize etme, öğretmenlerin becerilerini çağın ihtiyaçlarına göre geliştirme hedef ve vizyonuyla yola çıktığı belirtilen Educashow, bu yıl 10'uncu büyük buluşmasını gerçekleştirecek. 'Eğitime Gelecek Ol' sloganıyla düzenlenecek Educashow'un bu yıl ki konukları ise robotlar. Yeni robot modelleri ile robotik teknolojisinin eğitimde kullanılış biçimlerinin görücüye çıkacağı Educashow'da ayrıca, dikkat çekici 3D sınıf uygulamaları ve özel tasarımlı gözlüklerin öğrenmeye yaptığı katkılar örnek uygulamalarla sergileneceği bildirildi.
Eğitim teknolojileri buluşmasında ziyaretçilerin yakından inceleme fırsatı bulacağı diğer ürünler ise şöyle: "Bilgisayar-laptop-tablet ve internet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılımlar, akıllı okul sistemleri, yenilikçi laboratuvar modelleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik modelleri, sağlıklı güvenli ve kullanışlı bina yapıları, matbaa ve yayıncılık, engelli çözümleri, güvenli araç sistemleri ve taşıma modelleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil ve üreticiliği arttıran eğitim materyalleri".
MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, ders anlatacak
Fuar kapsamında pek çok seminer ve atölye çalışması da düzenleneceği açıklanırken. ilk seminerin 30 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi Eğitim Teknolojileri (MEB YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı'nın katılımı ile başlayacağı bilgisi verildi. 2 Nisan’da son bulacak olan eğitim programı, YEĞİTEK, ÖRAV, Microsoft, TED, SEV, ENKA ve Robert’in de aralarında bulunduğu pek çok kurumun uzmanları tarafından verilecek. Öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve teknoloji uzmanlarının katılımına açık olan seminerler ve atölye çalışmalarına educashow.com web adresinden kayıt olunabiliniyor.
Ücretsiz ve sertifikalı eğitim programında ele alınacak konulardan bazıları şöyle:
Aktif öğrenme ile öğrenen sınıflar
Arttırılmış gerçeklik ve 3D
Görsel okur yazarlık ve inografik
Öğrenci merkezli motivasyon tasarımı (oyunlaştırma)
Eğitimde sanal gerçeklik (Google expeditions)
BBC microbit ile robotik
Eğitimde hologram kullanımı
Eğitimde minecraft kullanımı
Mini arduino laboratuvarı: (Tinylab ile kodlama ve elektroniği buluşturma)
Eğitim teknolojilerinde ölçme ve değerlendirme (Anlık geribildirim ve biçimlendiricileri değerlendirme)
K-12'deki stem eğitimi uygulamalarının beceri, yetenek ve yetkinlik boyutlarında değerlendirilmesi