Fatih AKKUŞ

 

Çaykur Rizespor maçı sonrası zehir zemberek açıklamalar yapan tecrübeli çalıştırıcı Samet Aybaba, VAR sistemini ve hakemi eleştirmişti. Aybaba, “Fenerbahçe maçında çizgide yapılan harekete penaltı veren, Konyaspor karşısında penaltımızı ve kırmızı kartı vermeyen, Beşiktaş önünde Babel’in ofsaytını tespit edemeyen VAR sistemi, Sakho’nun 3 santimetresini gördü. Peki, bariz penaltıyı niye görmedi? Samudio, saydık tam 7 kez faul yaptı ama sarı kartını göstermedi. Biz istiyoruz ki çifte standart olmasın. Peki, söylediklerim de bir yanlış var mı? Sakho’nun 3 santimetrelik ofsaytını tespit ettin tamam sözümüz yok. Sakho’ya ceza sahasında yapılan faule niye penaltı çalmadın veya VAR’a sormadın” diyerek hakeme tepki gösterdi.

OFSAYT HER YERDE OFSAYT

Rizespor maçında Sakho’nun ceza sahası içerisindeki pozisyonunu da değerlendiren Aybaba, “Oyuncuyla görüştüm. ‘Temas vardı, kesin penaltı olmalıydı hocam’ dedi. Şuan maalesef teknolojinin değil, orada bulunan 2. hakemin insafına kalmış durumdayız. Bir pozisyon ofsaytsa, her yerde ofsayt olmalı. Bakın, Sakho’nun iptal edilen golünden sonra tamamen oyundan düştük. Rizespor da sanki gol atmış, öne geçmiş gibi sevindi. Taraftarı da hareketlendi. Kimsenin hakkı yenmesin, bizim de hakkımız yenmesin istiyoruz. 5 haftada hep olumsuzluklar bizi buldu” şeklinde konuştu.

 

Top yere bir inseydi

Bursaspor’un kalesini devralan Okan Koçuk Rizespor maçıyla alakalı konuştu. Başarılı eldiven, “Öne de geçtik, golü de bulduk. İlk yarı iyi bir oyun sergiledik. İkinci yarı biraz tutuk başladık. Yediğimiz golden sonra sendeledik. Topu yere indiremedik. Zemin de çok kötüydü. O nedenle yüksek oynadık fakat başarılı olamadık. Normalde yerden oynuyoruz ama pozisyonlarımız da oldu. Şanssızlık. Top da kaleye girmiyor. Bence takım olarak kazanmayı hak ettik. İyi sinyaller veriyoruz fakat bir türlü üç puanla buluşamıyoruz. En büyük sıkıntımız o. İnşallah Başakşehir karşısında üç puanı alacağız” dedi.

TAKIMIN MORALİ BOZULDU

Sakho’nun iptal edilen golü ile alakalı Koçuk, “Pozisyonu izlemedim ama o golün iptal edilmesi takımı demoralize etti. İkinci yarı da bu durum devam edince golü yedik. Bir pozisyonda ise rakibin serbest vuruşunu çıkarmak bana özgüven verdi. Biz iyi oynuyoruz ancak henüz istediğimiz sonucu alamadık” değerlendirmesinde bulundu.

 

Çalım atmak benim işim

Diafra Sakho’ya attırdığı golün öncesinde yaptığı güzel hareket ve çalımlar ile alakalı gelen soruya kendinden emin cevap veren Lima, “Benim için çok doğal bir şey. Rakibim sağ ayağımı bloke ettiğinden diğer tarafta boşluk gördüm ve geçtim. Sonra da topu Sakho’ya verdim. O da güzel bir gol attı. İyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum ama bundan mutlu değilim. Çünkü kazanacağımız bir maçtan sadece bir puan çıkarabildik. İptal edilen golden sonra bizim de kafamız karıştı ancak hakemin böyle bir kararı varsa saygı duymak zorundayız” dedi.

 

 

 

Başakşehir hazırlıkları başladı

Yeşil Beyazlılar Başakşehir maçı hazırlıklarına 1 günlük aranın ardından dün akşam saatlerinde yaptığı idmanla başladı. Ter atma idmanı şeklinde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların moralinin yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Çaykur Rizespor maçına ilk 11'de başlayan oyuncular antrenmanı düz konuşun ardından tamamladı.