Semih ŞAHİN

Atatürk Spor Salonunda bir araya gelen Artvinliler ikinci memleketleri olan Bursa’da Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunu yoğun katılım eşliğinde kutladı. Bursa protokolünün de büyük ilgi gösterdiği etkinliğe halk oyunları gösterileri ve Karadenizli sanatçılar renk kattı. Oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Anlamlı etkinlik gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği anlamlı gecede Artvinliler 'Bursa’dan Burseya’ya, Artvin’den Afrin’e' selam göndererek, devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'nda Mehmetçiğin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.
Birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyete doğru

Gecenin açılış konuşmasını Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu (ARTKAF) Başkanı Suat Özkan yaptı. Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Suat Özkan, birlik ve bütünlüğü koruyarak Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti. Özkan, “Tarihini önemseyerek öğrenen, sorumluluk bilinciyle yetişen her birey, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Yurdumuzun dört bir yanını terör koridoru haline getirmek isteyen şer odaklar hiç bir zaman muvaffak olamayacak, tarihte olduğu gibi bugünde kahraman ordumuz sınır güvenliğimizi dün sağladığı gibi bugünde sağlayacaktır. Afrin’de şehadet şerbeti içen tüm kahraman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Doğa cennetinin çocuklarıyız

Düzenlenen özel buluşmayla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Özkan, “İkinci memleketimiz olan Uluşehir Bursa’da Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlamak için bir araya geldik. Artvin doğa cenneti ve bizlerde bu cennetin çocuklarıyız. Artvinli her zaman devlet ve millet menfaatini gözetmiş vatansever bir millettir. Devlet yararına olan her hayırlı işte elini taşın altına koymuş, devletinin yanında olmuştur. Her Artvinli devlet yararına olan her şeye evet demiştir ama doğanın katledilmesine de her zaman hayır demiştir” şeklinde konuştu.