Mehmet ÇETİNKAYA

Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda gerçekleşen törene İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt 2019 yılı mezunları ile katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kurt, mezuniyetleri dolayısıyla öğrencileri tebrik ederken ailelere de çocuklarına verdikleri destek, gösterdikleri özveri için teşekkür edip, mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

REKTÖRDEN TAVSİYELER
Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara İletişim Fakültesi mezunlarının iletişim sektörüne yön verdiğini, yeni mezunların da bu network’ün bir parçası olmalarının en büyük kazanımları olduğunu vurguladı. Özvar; genç iletişimcilere güvenilir ve dürüst insanlar olmalarını tavsiye ederken, edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin anlamlı olabilmesinin ön koşulunun dürüstlük ve güvenilirlik olduğunu sözlerine ekledi.

ANLAYIŞA TEŞEKKÜR 
2019 dönemi mezunları adına konuşma yapan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Hande Serçelik, ailesine ve hocalarına verdikleri emek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür etti. Törende, fakülte öğrencilerinin Nişantaşı Kampüsü’nde başlayıp Bahçelievler Kampüsü’nde sonlanan dört yıllık eğitim serüvenini özetleyen Marmara Medya Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan keyifli bir kısa film gösteriminin ardından küçük bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinletide Şevval Ekiz, Batuğhan Çakmak ve Yusuf Çetin sevilen şarkılardan oluşan bir repertuar seslendirdi. Müziğin coşkusuna mezuniyet sevincini harmanlayıp dans etmeyi de ihmal etmedi iletişim öğrencileri. 

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ
Mezuniyet töreni koordinatörü Doç. Dr. Ali Murat Kırık tarafından törenin sunuculuğunu üstlenen A Haber muhabir ve sunucusu Merve Tepe’ye ve TRT Radyo 1 spikeri Mehmet Çelikyay’a teşekkür plaketlerinin sunulmasının ardından Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri bölüm hocaları tarafından verildi. 4 yıl boyunca gerek sınavlarla, gerek ders arası sohbetleriyle, ders içi uzun uzadıya yapılan tartışmalarla geçen maceranın sonunda bu törende sarılıp sertifika almak hem öğrenciler hem de öğretmenleri için duygu dolu anlar yarattı.Tören, öğrencilerin topluca iletişim andını okuması ve kep atması ile sona erdi. Dileriz her bir and layıkıyla sektörde uygulansın, tüm bu öğrenim süreci pratikte yer bulsun ve daha iyi iletişim için topluma ve sektöre katkıda bulunsun.

BUGÜNE KAAR HEP GÜLMÜŞÜZ
Mezuniyet diplomasının ardından duygularını dile getiren Ali Kemal Çetinkaya şu ifadeleri kullandı: “Şimdi bakıyorum fotoğraflara. Hepsinde gülmüşüz. Geriye dönüp 5 yıla bakınca mezuniyet günü en somurtulması gereken gün olabilir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bambaşka insanlarla, dolu dolu hatıralar kaldı bize. Her biri seni sen yapan detay oluyor üniversite yıllarında. Lisede durum pek öyle değil. Neredeyse herkes yürüyerek geliyor okula. Üniversitede tatilden bir dönüyorsun, arkadaşın Adana’nın sıcağında kavrulup gelmiş yanına. Ten rengi değişmiş. Sen kimsin diyorsun bi an. Sonra tekrar bir tanışma faslı. Biri memleketten değişik bir yiyecek getiriyor. Sevmiyorsun. Ya da bayılıyorsun. Dünyanın senin mahallenden ibaret olmadığını anladığın anlar bu tatların hepsi. Üniversitenin eğitimin yanında promosyon olarak sağladığı şeyler oluyor tüm bunlar. Doğru süzersen eğitimden daha kıymetli oluyor bünyende. Renkleniyorsun. Daha çok kucaklamayı öğreniyorsun. Ne mutlu bana bunları yaşama fırsatı buldum. Ne yazık ki bana şimdi ‘’Ah keşke yerinizde olsam!’’ diyorum birinci sınıflara. Mezuniyet günü her şey keple birlikte havaya uçuyor. Acı tatlı tüm hatıralar süzülüyor havada. Dün dünün farkında olup bu dönemi elimden geldiğince dolu dolu geçirdiğim için mutluyum. Şanslı bir çocuktum. Eğitimin öneminin farkında olan babam ve annem hep yanımdaydı. İlk gün özgürce yürüyeceğim bu yolu bana açtılar, yolu seçmediler. Bende bıraktığın küçüklü büyüklü tüm izler için teşekkürler Marmara. Daha dün gibi olan düne elveda. Bugüne merhaba.