Özkan YILDIRIM

2019 Mart seçimlerinde Dürdane Mahallesi sakinlerinin teveccühüyle muhtar seçilmiş olan Halil İbrahim İnce ile güzel ve detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın muhtarım sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz?
Öncelikle bizlere böylesine bir fırsat tanıdığınız için sizlere ve gazetenize teşekkür etmek istiyorum. 1975 doğumluyum. İlkokulu kendi köyümde, orta ve liseyi Gemlik İmam Hatip Lisesi’nde bitirdim. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Elektronik bölümünde yüksekokulu tamamladım. Sonrasında köyüme geldim ve çiftçilikle uğraşmaya başladım. Çiftçiliği seviyorum, aynı zamanda köyüme faydalı olmak için de belirli çalışmalarım oldu.

Köyünüzdeki çalışmalardan bahseder misiniz?
2006 yılında Dürdane Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne seçildik. 4 yıl başkanlık görevim oldu. Daha sonra 4 yıl da yönetimde bulundum. Şimdi yine başkanlığını yapıyorum. Aynı zamanda Bursa Siyah İncir Üreticileri Başkanlığını da yürütmekteyim. Bu kapsamda köyümüze ufak tefek katkılarımız oldu ancak çok eksiğimiz var. Ayrıca iki dönem önce muhtar azasıydım onun da tecrübelerini şuan kullanıyorum. Bunun yanı sıra 2009 yılından beri Ak Parti Mahalle Temsilcisi olduğumu da söylemek istiyorum. Bu durum Belediye Başkanlarıyla, Meclis Üyeleriyle ve partililerle yakın olmamı sağlıyor ve köyümüze daha çok hizmet getirmemizde avantajlı kılıyor.
 

Tapu karmaşası
Köyünüze birçok yatırımın gelmiş olduğunu görüyorum fakat eksiklikleriniz hali hazırda var mı?

En büyük sorunumuz orman arazileriyle olan sıkıntımız. Yani bizim 1500 dönümlük arazimiz ormana kalıyor. Tapulu olmasına rağmen ormana kalıyor. 1984’te tapu verilmesine rağmen 1990’da Orman Kadastrosu tapu yapıyor. Bu yapılan çalışmada bazı tapular iptal ediliyor. Fakat bu durum ne bizim burada askıya çıkıyor ne de görülen mahkemede tapuda şerh olarak işleniyor. Biz halen daha bu tapularla uğraşmaktayız. Şu an tapu ama orman bunlara birer birer el koyarak geliyor. Bu büyük bir sıkıntı. Bir çok mahalle sakinimizin, köylümüzün bu sıkıntıdan mustarip olduğunu söylemek istiyorum. Bu sıkıntıların sona ermesini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili çok kere girişimde bulunmamıza rağmen bu konu bir türlü hallolamadı. Bu duruma ivedilikle çözüm bulunmasını bekliyoruz. 
     

Bursa-Gemlik-Yalova Yolu köyümüzün yanından geçtiğinden köyümüzün giriş ve çıkışlarında büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntıların çözümüyle ilgili köprülü kavşak inşaatına geçtiğimiz yıl başlanmış olmasına rağmen maalesef inşaata sıklıkla ara verilmekte ve projenin bitirilmesi gecikmektedir. Başlanmış olan bu köprülü kavşağın bir an evvel tamamlanmasını bekliyoruz. Mahallemizin yarıya yakın arazisi yolun karşı tarafında olduğundan köylülerimizin geçişlerinde trafikte şimdiye kadar büyük can kayıplarıyla karşı karşıya kaldık. Zaten o yüzden köprülü kavşak inşaatı başladı. Başladığında çok sevinmiştik ama ağır aksak ilerlemesi ve uzun sürede bitirilememesi bizim bu sevincimizin yarıda kalmasına sebep oldu. %80-85'lere varan oranda  iktidar partisine oy desteği sağlayan köy halkımız bu projenin bir an evvel bitirilmesini beklemektedir.

İlk ve orta okulumuzun 165 öğrenci olmasına rağmen maalesef hali hazırda prefabrik bir yapı içerisinde eğitim sürmekte. Sağ olsun Osmangazi Belediyesi köy içi imar çalışması yaptı. Okul yeri ayrıldı,  biz hem Büyükşehir Belediyesi’nden hem Osmangazi Belediyesi’nden hem de il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir an evvel okulumuzun yapılmasını bekliyoruz. Bu manada okul yerimizi ayıran Osmangazi Belediyesi’ne ve başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Eskiden köy okulumuzdan yetişen birçok profesörümüz, doktorumuz olmuş; inşallah yeni okulumuzla birlikte bu başarılı sürecin devamını bekliyoruz.

Son olarak köyümüzün üzerinden geçen müsait olmasına rağmen yapım aşamasında 200 metre yana kaydırılamayan yüksek gerilim hattının geç de olsa şimdi müsait alana çekilmesini istiyoruz. Sonuçta 200 metre yana yapım aşamasında yapılmış olsaydı biz şuan böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamış olacaktık.

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu

Köprülü kavşak yarıda kaldı
Sayın muhtarım, yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak neler eklemek istersiniz?

Mahallemizin çok fazla bir sıkıntısı yok. Dediğim üzere ormana kalan arazilerle ilgili yaşadığımız sıkıntı aslında halledilebilecek bir durum, sonrasında okul problemimizle ilgili zaten Osmangazi Belediyemiz yer ayırmış durumda. Köprülü kavşağımız başlamış ve yarıda kalmış durumda. Yüksek gerilim hattının ise 200 metre yana kaydırılması çok da büyük bir sorun teşkil etmese gerek bu bağlamda bütün sıkıntılarımızda bizlerin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a, Osmangazi Belediyemiz ve Başkanımız Mustafa Dündar’a, bütün belediye birim müdürlerine, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne mahalle sakinlerimiz adına şimdiden teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.