Hatice DAL

Türkiye’de bir kamu kurumu tarafından düzenlenen en büyük festival olan Nilüfer Müzik Festivali, on binlerce kişiyi yine müzikle buluşturacak. Nilüfer Belediyesi’nin en önemli organizasyonları arasında bulunan festival 10-13 Ağustos tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanı’nda 12 ülkeden 60’tan fazla sanatçıyı müzikseverlerle bir araya getirecek. Festival, her türden müzikseveri bir araya toplayacak sanatçı listesiyle dikkat çekiyor. Avrupa Festivaller Birliği ‘YOUROPE’a Türkiye’den üye olan tek kamplı festivali olan Nilüfer Müzik Festivali, 260 dönümlük ormanlık alanda bu yıl 120 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor. Nilüfer Müzik Festivali, gerçekleştirilecek atölyeler, tasarım stantları, oyun alanı, farklı ve yerel yeme-içme duraklarıyla katılımcılara eğlenceli zamanlar geçirmeyi vaat ediyor.Festivalin bir diğer özelliği ise yeme içme alanlarında endüstriyel gıdaların bulunmamasıdır, tekelleşmeye izin verilmeyen bu festivalde daha çok yerel lezzetler ve kadın derneklerinin yapmış olduğu ürünler ön plana çıkartılacaktır. Üç farklı sahnenin olacağı festival alanında 15 bin kişinin de kamp yapmasına olanak sağlanacak.

FARKLILIKLAR YAN YANA GELECEK

Nilüfer Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde düzenlendi. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner ve Basın Danışmanı Hande Koç’un yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Çevreye karşı duyarlı ve farkındalık oluşturmak konusunda bu festivalin önemine vurgu yapan Başkan Mustafa Bozbey, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Festivalin farklılıkları da yan yana getirdiğini dile getiren Mustafa Bozbey, “Müziğin birleştirici gücünden hareketle inşa edilen festival, bu çeşitliliğin birlikteliğinden doğan güçten beslenip, katılımcılarında da bu yönde bir bilinç uyandırmayı amaçlıyor. Bu festivalin söyleyecek sözü var. Nilüfer Müzik Festivali’nin müzikle toplumu birleştirme gibi bir amacı vardır, tüm ayrılıklara meydan okuyan bir buluşmanın da ne kadar yerinde olduğunu da gözler önüne sermektedir” diye konuştu.

Sloganımız ‘sorumlu tüketim ve üretim’

Festival boyunca katılımcıların ve yer alacak kurum ve markaların ‘Sorumlu Tüketim ve Üretim’ konusunda daha da bilinçlenmesini hedeflediklerini kaydeden Başkan Bozbey, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yılki sloganımız sorumlu tüketim ve üretim, festival süresince hem katılımcıların hem de yer alacak kurum ve markaları sorumlu tüketim ve üretim konusunda daha da işlenmesini hedefliyoruz. Bu yıl sorumlu tüketim ve üretim için diyoruz ki, yaşam döngüsüne saygı ve küresel adaleti sağlamak için senin de yapman gerekenler var, harekete geç, gereksiz lambaları kapat, damlatan muslukları tamir et, yerel ürünler kullan, geri dönüştür, daha çok gün batımı izle, daha çok sev, daha çok koru, daha çok güven, ışıl ışıl ol, her birimiz bir şarkı söylerse festival olur.”

120 BİN KİŞİ

Bu yıl 120 bin civarında müzikseveri bir araya getirmeyi planladıklarının altını çizen Bozbey, her yıl festivale katılım oranında artış yaşandığını belirterek, “Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye'de bir kamu kurumu tarafından düzenlenen en büyük festivaldir. Avrupa Festivaller Birliği'nin Türkiye'de tek kamplı festival üyesi olan Nilüfer Müzik Festivali, bu yılda 260 dönümlük alanda Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlemekteyiz. Festivalde bu yıl 120 bin civarında müzik severi bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu rakam ilk yıl 50 bin civarındaydı geçen yıl 80 bine ulaştı” ifadelerini kullandı.

12 ülkeden 60'tan fazla sanatçı

“Nilüfer müzik festivali gerçekleştirecek atölyeler oyun alanı tasarım stantları farklı ve yerel yeme-içme durakları ile katılımcılara bol müzik ve eğlence vaat etmektedir. Festivalin bir özelliği de yeme içme alanlarında endüstriyel gıdaların bulunmamasıdır tekelleşmeye izin vermediğimiz bu festivalde daha çok yerel lezzetleri ve kadın derneklerinin yapmış olduğu ürünler ön plana çıkartacağız” açıklamalarında bulunan Mustafa Bozbey, “Üç farklı sahnenin olacağı ve aralıksız müziğin olacağı festival alanında 15 bin kişinin de kamp yapmasına olanak sağlayacağız. 10-13 Ağustos tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanında gerçekleştireceğimiz Festivalde 12 ülkeden 60'dan fazla sanatçıyı bir arada buluşturacağız. Diyoruz ki dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” şeklinde konuştu.

Her telden

Duman, Cihan Mürtezaoğlu, InHoodies, Gaye Su Akyol, Adamlar, Bubituzak, Flört, Gevende, Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Büyük Ev Ablukada, Fırtınayt, Akın Sevgör, Jakuzi, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, İlhan Erşahin, Kaan Düzarat, Hey! Douglas, Maximo Park, La Pegatina, Erik Truffaz, Txarango, Men With a Plan, La CaravanePasse, DubiozaKolektivfeat. DzamboAgusev.