Mersin’de yaşayan 18 yaşındaki Yağız Kürşat Kıvılcım, bu yıl liseden mezun oldu. Pazar günü de LYS’ye girdi. Sınavdan çıktıktan sonra eğlenmek için bara gitti. Bir süre sonra Kıvılcım'ın yanında bulunan arkadaşıyla bardaki bir başka genç grubu arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın bir anda büyümesi üzerine taraflar, bar çalışanları tarafından dışarı çıkarıldı.

3 KEZ KALBİ DURDU

Bar dışında da devam eden kavga sırasında, arkadaşını korumaya çalışan Yağız Kürşat Kıvılcım, feci şekilde dövüldü. Sağlık ekipleri, Kıvılcım'ın duran kalbini tekrar çalıştırdı. Yoğun bakıma alındı. Yine 3 kez kalbi durdu.  Salı günü de beyin ölümü gerçekleşti.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Oğullarının ölüm haberiyle yıkılan ailesi organlarını bağışladı. Gencin cenazesi dün ailesine teslim edildi. Cenazenin morgdan çıkarılışı sırasında anne Emel Kıvılcım, oğlunun tabutuna dokunabilmek için cenaze aracının arkasından koştu. Kıvılcım'ın kız kardeşi Bensu'yu ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Kıvılcım, gözyaşları arasında toprağa verildi.

GENÇLER GELECEĞİ DÜŞÜNMÜYOR

Baba Tevfik Kıvılcım, “Anlam veremiyorum. Gençler günü birlik yaşıyorlar her şeyi. Sonunu düşünmeden yaşıyorlar. Onların cezalarını çekeceğine inanıyorum. Sanırım cezalarını çekerken neden bunu yaptıklarını düşünürler" diyerek tepki gösterdi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis, kavgayla ilgili 18 yaşlarındaki F.C.Y, H.A. ve A.A'yı gözaltına aldı. Şüphelilerden F.C.Y. tutuklandı. Diğer ikisi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.