Gülin ÖZDEMİR
Kentsel dönüşüm çalışmalarında Bursa’nın önde gelen firmalarından olan Ergünkent, önceki gün Uludağ Üniversitesi İnşaat bölümü öğrencilerinin pratik uygulamalarına ev sahipliği yaptı. Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Bursa’da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşın sadece bir eve kavuşmadığını, yeni bir hayat tarzı ve hayallerin de sahibi olduğunu vurguladı. Bursa’nın önemi çalışmalarından biri olan ParkNilüfer’i öğrencilere gezdirirken bilgilendirmeler de yapan Emin Adanur, Ergünkent İnşaat’ın devam eden projeleri arasındaki Konak ve Doğuşkent projeleri hakkında da bilgiler aktardı. 
 
DEPREME DAYANIKLI EVLER 
ParkNilüfer sakinlerinin kentsel dönüşüm öncesi kendilerinden özellikle depreme dayanıklı binalar konusunda destek beklediğini hatırlatan Adanur, “Biz de bu hassasiyeti göz ardı edemezdik. Ve bu minvalde bir projeye imza attık. Şimdi insanımız depreme dayanıklı, sosyal donatı alanı bol olan, yeşili eksik bulunmayan, yüzme havuzları içine, gençlerin rahatça vakit geçirebildiği, çocukların ise özgürce oynayabildiği özellikli ve güvenlikli bir sitede hayatlarını devam ettiriyorlar” dedi.
 
SORUMLULUĞU ÇOK BÜYÜK
Adanur, insanların evlerini her ne kadar hayırlı bir kentsel dönüşüm için de olsa yıkmanın zorlularını dile getirerek, “Biz bunun sorumluluğunun her vakit farkındayız ve çalışmalarla projelerimizi bu hassasiyet çerçevesinde organize ediyoruz. Konuşmanın başında da vurguladığım gibi biz insanımıza sadece ev değil, yeni bir hayat ve hayaller vaat ediyoruz” diye konuştu. Sunumun ardından geleceğin mimar, mühendis adaylarının sorularını da yanıtlayan Adanur, içinde bulunduğumuz ramazan ayı münasebetiyle konuklarını iftar sofrasında ağırladı.