Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Doğu Türkistan´da Çin Halk Cumhuriyeti tarafından zulme uğrayan Müslümanlar için perşembe günü miting yapacaklarını söyledi.


  Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği geleneksel iftar programı Merinos Göl Park´ta yapıldı. Ramazan ayında Suriye´de, Irak´ta ve Doğu Türkistan´da Müslümanların, zalimce uygulamalara maruz kaldığını söyleyen Şeker, "Biz buralarda huzur içerisinde iftar yapıyoruz. Ne kadar huzurlu olduğumuzu da tabi ki vicdanlarımıza danışmamız gerekiyor. Bu bağlamda Memur-Sen camiası olarak, genel merkez bazında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede iftar programlarımızı iptal ettik. Çünkü 25 bin üyemiz var ve bu iftarlar için harcanacak paraları, mazlum coğrafyadaki Müslüman kardeşlerimize yardım olarak gönderme kararı aldık” diye konuştu.


  Aynı zamanda perşembe akşamında da bütün dünyadaki zor durumda olan Müslümanlara dikkat çekmek için Hüdavendigar Kent Parkı´nda Ümmet İftarı yapılacağını belirten Şeker, "Ama bu iftarda öyle 4-5 çeşit yemek olmayacak. Dünyadaki yoksul Müslüman kardeşlerimiz nasıl iftar yapıyorsa biz de öyle yapacağız" dedi.


Ayrıca Şeker, perşembe günü Doğu Türkistan´daki zulme dikkat çekmek için Fomara Meydanı´nda saat 12.00´da miting yapacaklarını açıkladı.