Mehmet ÇETİNKAYA–Erkan ŞEN

Bursa’da farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıkan Meslekte Dayanışma ve Birlik Derneği, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ile birlikte hayata geçireceği ‘Doğru Yatırım İçin Analiz’ projesinin tanıtım toplantısını Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Savaş Albayrak’ın konuşmasıyla başlayan lansmana AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da katılım gösterdi.

ÇITA EĞİTİMLE YÜKSELECEK

Projeyle özellikle serbest muhasebeci, mali müşavir ve yatırımcılara ulaşılacağını kaydeden Proje Koordinatörü Tuncay Kiraz ise verilecek olan yatırım, bütçe analizi gibi eğitimlerle yatırımcıların etki alanlarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu tür programların önemli olduğuna vurgu yapan Kiraz, bilinçli kişilerin Bursa’nın kazanması adına gece gündüz düşünmeleri gerektiğine dikkat çekti.

SINIRLI KAYNAKLARIN KULLANIMI

“Ülkemizin sağlıklı büyümeye devam etmesi için yurtiçi tasarrufların ve yatırımların artırılması önemli hedeflerden biridir” diyerek açıklamalarını sürdüren Kiraz, “Gerek ülkemizde gerek Bursa’da tasarruf oranının azlığı nedeniyle girişimciler yeterince sermaye birikimlerine ulaşamamaktadırlar. Sınırlı kaynakların, en hızlı ve fazla gelir artışı sağlayacak sektörlere ve yatırım projelerine öncelik verilerek tahsis edilmeleri zorunludur. Bursa ekonomisinin hızla gelişmesini sağlayacak sektörlerin saptanması, bu sektörlere yapılacak yatırımların belirlenmesi için gerekli eğitim verilerek sınırlı kaynakların daha etkin kullanılması sağlanacaktı” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitimci kadrosu sağlam

Projenin uygulanacağı yerler Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Gemlik ve Orhaneli. Proje eğitimleri ise Prof. Dr. Sait Kaygusuz başkanlığında Uludağ Üniversitesi Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı hocaları ve konusunda uzman eğitmenler tarafından verilecek. Proje ekibinde yer alan başlıca isimler ise şöyle: B. Savaş Albayrak, Tuncay Kiraz, Fatma Alkaya, Kerim Bulut, Aziz Ok, Çiğdem Gündüz, Cemil Gicvan, Bünyamin Çolak, Soner Duman, Gökhan Çobanoğlu, Hakan Kapoğlu.