Özlem ATAÇ

EA Medya A.Ş. dijital medya alanında yaptığı yeni yatırımları paylaşmak için Nilüfer Konak Mahallesi Oğuz Sokak'taki yeni yerinde tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Osman Başeğmez, İletişim Başkanlığı Bursa İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı ve şehrin farklı dinamiklerini temsil eden çok sayıda davetli katıldı. 

EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur

YENİ NESİL MEDYA
Açılış konuşmasını gerçekleştiren EA Medya Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür ederek, “Bugün hem EA Medya'nın kuruluşunu hem de Bursa’nın yeni nesil medyası eNBursa.com’un güçlenen kadrosu ve yazarlarıyla sizleri buluşturmak için bu güzel programı düzenledik. İstedik ki yaptıklarımızı heyecanımızı sizlerle paylaşalım. Geleceğe dair rotamızı siz değerli misafirlerle değerlendirelim. Dünya büyük bir değişim içerisinde buna bağlı olarak çok kısa bir dijital dönüşüm dönemi yaşıyoruz. X ve y kuşakları birbirlerinden ciddi özelliklere sahip. 1980-1990 yılları arasında doğanlar için kullanılan y kuşağı için sosyal medya kuşağı benzetmesi yapılıyor. Nedeni ise teknolojiyi yakından takip etmeleri, internet üzerinden alışveriş yapmaları bilgisayar ve akıllı telefonlar sayesinde birden fazla işi aynı anda yapmalarıdır. İşte bu hız çağında dijital medya alanında yatırımlar yapmaya karar verdik. İlk olarak ülkemizde önde gelen iki sözlük formu olan Uludağ sözlük ve inci sözlük ile bağlı sosyal medya platformlarıyla ortaklık kurduk. Dijital medya alanında 2. adımımızda Bursa’nın yeni nesil medyası eNBursa.com ile attık. Amacımız günümüzün hız çağında yeni nesil medya kanallarıyla milyonlarca kişiyle etkileşim haline gelebilmek. Bunu yaparken elbetteki ilklerimiz olacak. En başta kamusal bir görev olan gazeteciliğin ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu yapanın ise karşısına dikileceğiz. Sizlerin desteğiyle başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. TBMM'de Bursa'yı temsil eden vekiller eNBursa.com'a güçlendirdiği kadrosuyla yeni yayın döneminde başarılar diledi. Toplantı pasta kesimiyle sona erdi.

AK Parti Milletvekili Refik Özen:

 “eNBursa.com Bursa’ya yeni bir ses yeni bir nefes kazandırmaya devam ediyor. Toplum doğru bilgilendirmesi anlamında önemli bir misyonunu yerine getireceklerine inanıyorum” 

CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu:

“Hep söylüyoruz aslında basın yasama, yürütme ve yargı gücünün yanında modern demokrasilerde 4. güç. Hatta dijitalleşen çağımızda diğer güçlerin önüne geçmiş bir güç olarak karşımızda duruyor. Çünkü çoğu zaman yargının eksik kaldığı yerde yasamanın eksik kaldığı yerde ve yürütmenin eksik kaldığı yerde sosyal medyadaki örgütlenmeler kamuoyunu bilgilendiriyor. Yapılması gerekenler ancak medya gücüyle yapılıyor” 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan:

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

 “enBursa.com sadece Bursa’nın değil bölgemizin de ülkemizin enleri arasında daha başlamadan yerlerini aldı. Ben inanıyorum ki toplumumuzun her kesimine sözcü olacaklar. Özgür bir şekilde gerçekten insanlarımızın düşüncelerini sivil toplum örgütlerimizin düşüncelerini meslek örgütlerimizin düşüncelerini yansıtacaklar” 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz:

 “Bizler sözün gücüne inanıyoruz. Fakat sözün çağı yakalaması ve çağdaş olması gerekiyor. Yazılı medyanın gittikçe kan kaybettiğini hepimiz şahitlik ediyoruz. Bizlerinde çağdaş bir dili yakalaması gerekiyor. Bu anlamda bu dili yakalayan Bursa’ya ciddi katkılar sunacağına inandığım eNBursa ve EA Medya’nın şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem:

“Özellikle böyle güçlü bir medyanın Nilüfer’de bir buluşma adresinde yer almaları bizi gerçekten mutlu etti. Başarılar diliyorum çünkü özgür bir medyaya her zaman ihtiyacımız var. Bursa’da da bu ortam da gerçekten çok ciddi çalışmalar yapabileceklerine inanıyorum.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu:

 “Gerçekten medya demokrasinin daraldığı dönemlerde çok daha büyük ihtiyaç ve siyasi tarihimizde en daralan bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle medyanın çok sesliliği çokluğu ve renkliliği çok önemli. Özellikle de Bursa’da bu azalma sürecinde yeni bir gücün ve sesin varlığını göstermek çok mutluluk verici” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık:

“Bugün eNBursa’nın bu güzel gününde sizlerle birlikteyiz ve Bursa için önemli olan bir basın mensubu olduklarını düşünüyorum. Tarafsız bir habercilik anlayışıyla yayınlarına ve bizleri bilgilendirmeye devam edecekler. Kendine hayırlı olsun diliyorum.”