Dünyada dijital hayatımız her şeyimiz haline geldikçe bunun örnekleri artıyor. Yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’de her 10 kişiden 1’i vasiyetine şifrelerini ekliyor.

ÜLKEMİZDE YASAL DÜZENLEMESİ YOK
Kavlak Avukatlık Bürosu’ndan Avukat Deniz Mina Küpana, Türk Kanunları’nda henüz yasal bir düzenleme bulunmadığını ancak yurtdışında örneklerinin görüldüğünü söylüyor. Dijital miras, burada devreye giriyor. Her ne kadar dijital miras dendiğinde akla sosyal medya hesapları gelse de, web siteleri, alan adları, ücretli müzik ve video siteleri, kısacası online ortamda varlığımızı sürdürdüğümüz her mecra, dijital miras kapsamına giriyor. WhatsApp, Telegram gibi iletişim servisleri, online banka hesapları, malvarlıkları ve ödeme hizmetleri, oyunlar, e-ticaret sitelerindeki kullanıcı hesapları, e-kitaplar, resim düzenleme programları da bunlara dahil.
 

FACEBOOK’A DAVA AÇTI
Küpana, Berlin’de dijital mirasa yönelik görülen bir davada tren kazası sonucu hayatını kaybeden kişinin annesi, kızının Facebook hesabına erişim hakkı elde edebilmek için Facebook’a dava açtığından bahsediyor. Davayı açan anne, söz konusu ölümün intihar mı yoksa cinayet mi olduğunu öğrenebilmek adına Facebook’tan bilgi edinebileceği düşüncesi ile davayı açmış ve Berlin Eyalet Mahkemesi aileler lehine karar vermişti. (yenisafak.com)

Türkiye dijital oyun sektöründe oyun kurucu oldu Türkiye dijital oyun sektöründe oyun kurucu oldu