Fatih AKKUŞ

Gençliğimizin en güzel yıllarına yazın bir deplasman daha…Kimler geldi, kimler geçti hayatımızdan. Bursaspor taraftarı hepcefakâr ve bu işin hakkını verdiğini bir kez daha gösterdi tüm dünyaya. Düştüğümüz sene seyirci rekorları kıran ve Türk tribünlerinde “Deplasman kralı” unvanını alan bir taraftardan bahsediyoruz. 2 hafta içerisinde iki farklı duyguyu yaşadı bu taraftar. İzmir’de acı ve hüznü, Karabük’te sevinci ve anıları ancak bu taraftar sadece bir şeyi unutmadı ve o tribünlerde tekrarladı: “Birgün gitsen bile hatıran yeter.”

Seneler geçse bile

O kadar kıymet bilen bir taraftar grubu bizim çocuklar. Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Yüksel Utgin ve daha önce suya düşen bir arkadaşını kurtarmak için suya atlayarak boğulan İbrahim Doğan anısına yapıldı Karabük deplasmanı. Yollarda her geçen arabanın önünde Yüksel yada İbrahim yazıyordu. Duygulandı görenler; hatta çevirme noktasında “Kardeşler başınız sağolsun geçtiğimiz hafta duyduk çok üzüldük” diyen polis memuru abimizden tutun da “Başınız sağolsun acınız acımızdır” diyen benzinlik personeli kardeşimize kadar… Demek ki bu taraftar her yerde acı tatlı iz bırakmış! Acılar paylaşılıyor, gördük biz bunu. Dikkatlerden kaçmıyor;işte insanlar her fırsatta bunu dile getiriyor.EL ELE KAHVALTI

Seneler sonra süper lige dönen İzmir ekibi Göztepe taraftarı yıllar sonra ağırladığı yeşil beyazlılara 2 farklı noktada kahvaltı ikramında bulundu. Önce Gültepe’de bulunan derneklerinde verdikleri kahvaltıda Gurup 1963 ve Genç Teksas üyelerini ağırlayan Lise Force gurubu üyeleri ve Özgür Guyuk, daha sonra Güzelyalı sahilde geniş katılımlı bir kahvaltı organize etti. Burada konuşan tribün liderleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Güzel görüntülerin ortaya çıktığı bu kahvaltılarda sadece ‘agazete’ vardı.

İKİ FARKLI DUYGU

Taraftar iki haftada peş peşe 2 farklı durum yaşadı: Düşmek ve düşmemek… Bu iki durum da aslında camiaya uzak olmayan şeyler olsa da insanlar son 2 senede oldukça yıprandı. Özellikle artık bir daha bu duruma düşmek istemeyen yeşil beyazlılar, Mayıs ayındaki kongreyi iple çekiyor. İzmir’de takımla bağları kopan ancak buna rağmen Karabük deplasmanını dolduran ve takımı bağrına basan taraftar maç öncesi çağırdığı Bursasporlu futbolculara, “Şampiyon olmayın adam gibi oynayın” ve “Özlediğim Bursa çok uzaklarda” diye bağırarak ne istediğini de göstermiş oldu. Nitekim 4 golle gelen galibiyet hem stresi hem de ölü toprağını üzerimizden atmamızı sağladı. Şimdi Konya düşünsün.