Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Muş'ta AK Partililerden oy istedi.

Seçim çalışmaları kapsamında kara yolu ile Diyarbakır'dan Muş'a gelen Selahattin Demirtaş, Özel İdare İşhanı önünde seçim bürosu açılışında vatandaşlara seslendi. Seçim otobüsü üzerinde konuşma yapan Demirtaş, uzun yıllardır sürdürdükleri demokrasi, özgürlük, adalet ve barış mücadelesinde kritik bir aşamaya geldiklerini söyledi. Bütün Türkiye halklarının önünde güçlü bir seçenek olduğunu ifade eden Demirtaş, "Ben öyle uzun uzun diğer adayları anlatmayacağım. Diğer adayların ne yaptıklarını, ne yapabileceklerini sadece pratikleriyle sizler görüyorsunuz. Bizim amacımız Türkiye'de yeni bir otoriter lider ortaya çıkarmak değil, bizim artık özgürlüğe, demokrasiye ihtiyacımız var. Yani ana vatanımızda, topraklarımızda özgürce yaşamaya ihtiyacımız var. Bu halkın bütün duygularını, bütün inançlarını, bütün kimliklerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

"AKP'LİLERİN BANA OY VERMESİ LAZIM"
Konuşmasında AK Partililere de seslenen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerçekten de Recep Tayip Erdoğan'ı seviyorsa AKP'liler, onun başına, onu frenleyecek, onu denetleyecek birini seçmeleri lazım. Dolayısıyla AKP'lilerin bana oy vermesi lazım çünkü eminim ki her AKP'li de artık şunu görüyor ve düşünüyor: Başbakanın freni boşalmış, şu anda yokuş aşağı frensiz bir şekilde gidiyor. Biri onun frenine basmazsa duvara toslayacak, duvara. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan başbakan olarak kalacaksa ona demokrasiyi, kardeşliği, adaleti, eşitliği hatırlatacak ve öğretecek birine ihtiyaç var. O nedenle AKP'liler de özgürlüğe, barışa inanıyorsa bizim çizgimize oy vermesi lazım. Çankaya'da bu çizginin orada bu halkı temsil etmesi lazım çünkü bir Çankaya'yı babamızın malı gibi kullanmayacağız. Halkın malını halkın malı gibi kullanacağız."

"İLK DEFA KENDİ KİMLİĞİMİZLE CUMHURBAŞKANI ADAYIYIZ"
Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa kendi kimlikleriyle cumhurbaşkanı adayı olduklarını vurgulayan Demirtaş şöyle konuştu:
"Muş halkı da inanıyorum ki burada Kürt'üyle, Türk'ü, Alevi'si, Sünni'siyle bütün Muş halkı önümüze çıkan bu fırsatı doğru ve iyi değerlendirmek için beraber hareket edecek. Muş halkı son seçimde bize desteğini sundu. Belki burada belediyede hizmet etme fırsatını yakalayamadık ama her Muşlunun şunu iyi düşünmesi lazım. Bizler yüz yıl aradan sonra, yani Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana 90 küsur yıl sonra ilk defa kendi kimliğimizle, kendi inancımızla, kendi varlığımızla Türkiye Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığına adayız ve hiçbir kimliği, inancı ötelemeden, hiçbir inancı ezmeden, hiçbir inancın omuzlarına basarak yükselmeden öz gücümüzle, halkımızın mücadelesiyle şimdi Türkiye'ye bütün Türkiye halklarına kardeşlik elimizi uzatıyoruz, barış, dostluk elimizi uzatıyoruz. Bütün Muş halkının da bir birlik beraberlik ruhu içinde sandığa gitmesi lazım; buralardan kendi evladını Çankaya'ya göndermenin en güçlü mesajını verebilmesi lazım. İnanıyorum ki Muş halkı Türkiye'ye, 'Biz buradayız, biz barıştan, özgürlükten kardeşlikten yanayız, o nedenle oyumuz Demirtaş'a' diyecek. 'O nedenle oyumuz kendimize, kendi evladımıza' diyeceksiniz."

Demirtaş, burada yaptığı konuşmanın ardından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya katıldı.