Mine Cansu MAZI-İzzet GÜNAY

Demirkapı Esentepe Mahalle Muhtar Adayı Semiha Kartal gazetemize yaptığı açıklamada; Yıllardır okul aile birlikleri, mahalle temsilcilikleri, muhtar azalığı gibi sivil toplum kuruluşlarında kazandığı toplum bilinci, gönüllülük esasıyla halk adına mücadele etmeyi hayat felsefesi edindiğini belirterek, ‘halka hizmet etmenin sonu ve sınırı yoktur. Halka hizmet vatana hizmettir diyerek yola çıktım’ dedi. Demirkapı Esentepe Mahalle Muhtar Adayı Semiha Kartal mahallenin çok sevilen ve sayılan kadını. Kiminin kızı, kiminin ablası, kimi için de mücadeleci ruhu ve dik duruşuyla bir görev kadını. Yıllardır sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevler ile deyim yerindeyse tuttuğunu koparan bir yapıda işleri başarmış bir kadın. Gazetemize yaptığı açıklamada; “Mahalle muhtarlığımıza yakın çevrem ve arkadaşlarımın ısrarıyla aday oldum. Zaten yıllardır mahallemiz için siyasi partililer ile ikili diyaloglarımı halkımız biliyor. Birçok yardıma muhtaç ailemize çeşitli kurum ve hayır severler ile istişarelerim sonucu yardımlarım oldu. Okul Aile Birliği Başkanlığım sırasında 250 kadınımıza sağlık taraması, muhtaçlara giyim, kırtasiye, gıda yardımları gibi konularda çalışmalarım uzun yıllardır mahallelimizce bilinir. Ben göçmen bir ailenin kızıyım. Bilecik Osmaneli doğumluyum fakat iki yaşımda geldiğimiz mahallemizde geçti hayatım. Üç erkek kardeş tek kız olarak yetiştim. Faik Yılmaz İpek İlköğretim okulu ve sonrası Bursa Ticaret Lisesi mezunuyum. Biri kız diğeri erkek iki çocuk annesiyim. Kızım Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu, özel bir şirkette Tıbbi Sekreter ve Yaşam Koçu olarak çalışıyor. Oğlum ise Turizm Otelcilik ve Sınav Koleji mezunu. Halen İstanbul Üniversitesi Kültür Miras Bölümü’nde aynı zamanda part-time çalışarak tahsiline devam etmekte. Bu güne kadar Türk Ticaret Bankası’nda muhaberat memurluğu, Zübeyde Hanım Doğum Evi Baş Hekim Sekreterliği yaptım. Şu anda da Girişimci İş Kadınları Danışmanlık Şirketi’nde part time çalışmaktayım ayrıca özel bir şirkette iş danışmanlığı, turizm ve reklamcılık yapıyorum.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE SAHİBİM

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Eğitim gönüllüsü olarak Turgut Yılmaz İpek Yatılı Bölge Okulu Okul Aile Birliği Başkanlığı ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilciliği ve yönetimleri, kadın kolları görevleri,  halkımızı yakinen ilgilendiren, gönüllülük esasına dayanan işlerde görev aldım. Hayat felsefesi olarak Atatürkçü düşünceye sahip yapıdan hiçbir zaman ayrılmadım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün  “Dünyada her şey kadının eseridir. Dünyada hiçbir milletin kadınını ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım, Anadolu Kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnı ve kucağında yavrusu ile yağmur, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyıp, hep onlar, hep o yüce ve fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur” dediği gibi yoluma bu düşünceleri ilke edinerek yürüdüm.

HİZMET YOKSUNU MAHALLEMİZİN SÖZCÜSÜ OLMAYA ADAYIM

İki dönemdir mahalle temsilciliği, ayrıca bir dönemdir de azalık yaptığım mahallemizin tüm sorunlarının bilincindeyim. Şu ana kadar mahallemiz için emek sarf eden tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Fakat Halka hizmetin sınırı ve sonu yoktur. Ben yapılanların Bursa’nın en şirin ve köklü mahallerinden biri olan Demirkapı Esentepeliler için yeterli olmadığını düşünüyorum. Muhtarlık bir hizmet verme kurumu olduğu kadar, bence aynı zamanda bir hizmet alma kurumudur da. Yetkililerden, siyasi parti temsilcilerinden, hayır sever iş adamları ve kurumlardan hizmet alabilmek, belli bir prosedür, ikili ilişkiler, ısrarcı politikalar gerektirir. İdarecilerin kapılarını aşındıracak, çeşitli etkinlikler ve davetler ile onları mahallemize getirmek, halkla yüzleştirmek, karşılıklı diyaloglar sağlamakta muhtarın çalışması ile mümkündür. Mahallemiz hizmet yoksunu, adeta üvey evlat muamelesi gören bir mahalle durumundadır. Çok dar sokaklara sahip Uludağ yamaçlarındaki mahallemiz Çekirge, Kükürtlü Caddesi, Altıparmak üçgeninde, Bursa’ nın en lüks ve zengin mahallelerine komşu olmasına rağmen son derece hizmet yoksunu konumunda kalmıştır. Yukarıya yapılan park alanı ışıklandırma yetersizliği, dar yolları ve gerekli iyileştirmeler yapılmadığı için madde bağımlılarınca kullanılmakta ve yeterince denetlenmemektedir. Mahallemiz Bursa’nın en güzel manzarası ve havasıyla, Uludağ eteklerinde aslında en değerli bölgelerinden olmasına rağmen yöneticilerimizin dikkati bu bölgeye çekilemediği için yeterli ilgiyi görememekte diye düşünüyorum. Bunun için imza kampanyaları düzenlemeyi, yetkililer ile ısrarcı dilekçeler ve müracaatlarla tüm bunların aşılabileceğini düşünüyorum. Bursa’nın en fazla göç alan bölgelerinden Emek Mahallesi tüm bu anlattıklarıma güzel bir örnektir. Bir Korupark AVM o bölgeyi ne hale getirdi, nasıl zenginleştirdi. Millet Mahallesi, Derya Caddesi vb örnekleri de çok. Spor kompleksimiz yok. Yeşil alan için o kadar fazla yerimiz olduğu halde hepsi adeta mezbelelik durumunda. Eski kilisemiz, İpekçilik, dokuma fabrikalarımız restore edilerek müzelere dahi dönüştürülebilir. Söyleyeceğim çok şey, çok projem var fakat şu an değil. Muhtarlığın yetki ve sınırları belli. Ben sadece hizmet alamayan mahalleme artık bir kadın eli değmeli, bir anne yüreği ve mücadelesiyle mahallemiz için çalışmak için desteklerinizi istiyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.