Erkan ŞEN

Bursa Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak geçtiğimiz günlerde tekrar aday olduğunu açıklamıştı. Tak’ın ardından BESOB başkanlığına ilk adaylığını açıklayan kişi ise Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs oldu. Önceki gün gazetemize ziyarette bulunan Örs, agazete Genel Müdürü Erdal Şimşek ve Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı’nınsorularına samimiyetle cevap verdi. 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak BESOB Genel Kurulu hakkında açıklamalarda bulunan Örs, iddialı olduğunun da altını çizdi.

ESNAF KAN KAYBEDİYOR

Kimseyle şahsi probleminin olmadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Bursa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Örs, “Değişen Bursa’da BESOB’un özellikle mevcut değişimde yerini alamaması aday olma nedenlerimden. Oda başkanları olarak BESOB’un hızlı bir şekilde değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Mevcut olan yönetimin yetersiz kaldığını, projelerinin olmadığını düşünmekteyiz. Esnafın dönüşümünün hızlı bir şekilde sağlanması için biz adayız” değerlendirmesini yaptı.Esnafın değişimiyle alakalı projeleri gündeme taşıma hazırlığında olduklarının bilgisini paylaşan aday Örs, esnaf teşkilatının her geçen gün kan kaybettiğine değinerek şu tespitte bulundu:“Değişen ekonomide esnaf kendi yerini konumlandıramadı.”

AVM’LER VE MAHALLE BAKKALI

AVM’lerin ülke gerçeği olduğuna değinerek açıklamalarını sürdüren Örs, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Türkiye’de dozunu kaçırdığımız şeylerin başında sadece AVM’ler yok ancak insanımızı tüketim köleliğine alıştırdığı bir gerçek. Çoluk çocuk gittiyseniz 150-200 TL’den aşağı alışveriş yapmıyorsunuz ama mahallenizdeki bakkala gittiğinizde sadece ihtiyacınızı alıp çıkıyorsunuz.Sonuç olarak paranız da cebinizde kalmış oluyor. Yapacağımız yerel projelerle esnaf teşkilatının özellikle teknolojiye ayak uydurmasını sağlar, dönüşümüne katkıda bulunursak birçok sıkıntının da önüne geçmiş oluruz.”

Düşmekten korkanlar koşamaz

“Biz Bursa’daki oda yöneticileri olarak birbirimizden farklı değiliz” diyerek konuşmasını sürdüren Örs, “Aynı ailenin evlatlarıyız. İyi bir şekilde geçinerek entegre olur ve ortak projeler üretirsek Bursa için birçok şey yapabiliriz. Biz projelerimize güveniyoruz. Bir atasözündediyor ki ‘Düşmekten korkanlar koşamazlar.’ Biz düşmekten korkmuyoruz, koşmak için varız. Bazen temsil ettiğiniz kurumlar öyle bir hal alır ki değişim kaçınılmaz olur. Unutulmamalıdır ki değişim olmadan gelişim olmaz” diyerek sözlerini tamamladı.