Her ay Bursa iş dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getiren etkinliğe, bu kez meslek lisesi öğrencileri de katıldı.NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa iş dünyasının tanınmış isimlerinden Hüseyin Özdilek, Fahrettin Gülener, Naci Şahin, Aytuğ Onur, Şahap Aktaş ve NOSAB’da faaliyet gösteren çok sayıda sanayici ve iş insanı ile birlikte çok sayıda Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi katıldı.NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras ile NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez’in kısa selamlama konuşmalarının ardından, gazeteci Elif Sezgin’in moderatörlüğünde iş insanlarıyla tecrübelerini paylaşan Durmazlar Makine A.Ş ve Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, eğitimden iş hayatına kadar çeşitli konulardaki soruları cevapladı.

OLUMLU SONUÇ İÇİN GENÇLERE YATIRIM

Dünyanın en prestijli gıda fuarına bir Türk firması damga vurdu Dünyanın en prestijli gıda fuarına bir Türk firması damga vurdu

Sanayide ve mühendislikte mesleki eğitimin önemini vurgulayan Hüseyin Durmaz, “Meslek lisesi öğrencilerinin mühendislik eğitimini daha çabuk öğrendiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra, mesleki eğitim almış öğrenciler iş hayatına da daha çabuk adapte oluyorlar. Bu da hem sanayici ve hem de çalışan için oldukça avantajlı bir durum oluyor. Bu anlamda, gençlerimize ve mesleki eğitime yapılacak yatırımların her zaman olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” dedi. Türkiye’nin dünyanın sanayisi gelişmiş ülkelerindeki standardı yakalaması için çok çalışması gerektiğine dikkat çeken Durmaz, “Ne yazık ki dünyada daha önce yapılmış çoğu şeyi ancak yapabiliyoruz. Aramızdaki açığı kapatmak için her zaman şansımız var, bunun içinse hepimizin çok çalışması lazım. Artık yazılım ve robotik çağındayız, gençlerimizi bu alanlara yönlendirmeli ve teşvik etmeliyiz. Ben bu ülkenin gençlerine inanıyorum ve onlardan umutluyum. Onlar hızlı bir şekilde uyum sağlıyor, ancak onları doğru şekilde yönlendirmek bizlerin elinde” ifadelerini kullandı.