Ufuk IRGAŞ

53. Keles Kocayayla Kültür Şöleni, 3 gün boyunca ‘Dağ’lara neşe getirdi. Şenlik 19 Temmuz Cuma günü, Yörük çadırlarının kurulması ile başladı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okunurken, ülkemizin huzuru ve dünya barışı için dualar edildi. 20 Temmuz cumartesi günü ise güne kına eğlencesi damga vurdu. 1. Murat İlköğretim Okulu bahçesinde Yörük geleneklerine göre düzenlenen kına törenine Keles Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Dağ-Der Genel Başkanı Yaşar Türk ve çok sayıda Kelesli katıldı. Kına ateşinin yakıldığı etkinliğe halk oyunları ekiplerinin gösterileri damga vurdu. Mahalli sanatçılar ve Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Fatma Meşe Öz, söylediği yöresel türkülerle etkinliğe renk kattı. 

ŞEN ŞAKRAK GELİN ALAYI

21 Temmuz Pazar günü ise şenliğin finali Kocayayla’da gerçekleştirilen gelin alayı ile oldu. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ile AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Zafer Işık ve Mustafa Esgin’in de katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Halk oyunları ekipleri renkli gösterileri ile gelin alayında eğlenceyi doruğa çıkardı. Geleneklere uygun olarak gelin ata bindirildi ve erkek evine uğurlandı. Şenliğin finali sevilen sanatçı Yusuf Güney’in konseri ile yapıldı. Sadece Keles değil, Bursa ve Türkiye’nin pek çok ilinden gelen konuklar Yusuf Güney’in sevilen şarkılarıyla güzel bir akşam geçirdi. 

50 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ

Öte yandan, 4. Türk Dünyası ve Ata Sporları Şenliği ile birlikte düzenlenen 53. Keles Kocayayla Kültür Şöleni’ne 50 bini aşkın vatandaşın katılması Kocayayla’da yeni bir rekoru getirdi. Türk dünyasının yanı sıra Alman, Rus, Avusturyalı ve Arap turistler de Kocayayla’da buluştu. Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, belediye başkanlığı görevinde ilk Kocayayla Şöleni’nden rekorla ve yüz akıyla çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Gelecek yıllarda çok daha büyük ve görkemli şölenlere imza atıp Kocayayla’yı cazibe merkezi haline getireceğiz” sözünü verdi. Başkan Keskin, bu organizasyona dev bir bütçeyle destek olan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.