Yaklaşan yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak birlikte girme kararı olan AK Parti ve MHP’nin, belediye başkan adayları açıklandıktan sonra Bursa’daki ilk buluşması MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve meclis üyeleriyle birlikte MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve il yönetimini ziyaret etti. Ziyarette her iki parti yöneticilerinin de ortak mesajları birlik ve beraberliğe yönelik oldu.

15 TEMMUZ’DAN ÇOK DAHA ÖNCE

Başkan Alinur Aktaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı’nın temeli her ne kadar 15 Temmuz gecesine dayandırılsa da ittifakın aslında çok daha önce başladığını hatırlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 3 Kasım 2002’den kısa süre önce Başbakan Yardımcısı olmasına rağmen yapılanları eleştirerek seçimlere davetiye çıkardığını ifade eden Aktaş, “Bu seçimden sonra MHP meclis dışında kalmıştı. Yine aynı Devlet Bahçeli 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde krizi açan hamleyi yapan insanlardan biriydi. Belki kendi teşkilatları içinde bile eleştiriye maruz kalırken, bizlerde şaşkınlığa yol açarken, ülkenin birlik ve beraberliği, bekası adına bu hamleleri hayata geçirdiğini hep ifade ettim. Coğrafya bir ülkenin kaderidir. Anadolu toprakları da her zaman sıkıntı içinde olmuştur. İnşallah bundan sondaki süreçte olmaz ama belirli sıkıntılara maruz kalacağı kaçınılmaz bir gerçek. Belki de bizim bu arada en güçlü bağımız birliğimiz ve beraberliğimiz. Dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın ana felsefenin bu olduğunu düşünüyorum” dedi.

ARTIK İKİ İL BAŞKANIM VAR

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

“Herkes emin olabilir ki genel anlamda düşünceleriniz düşüncelerimizdir” diyen Aktaş, “Bizim düşüncelerimizin de sizin düşünceleriniz olduğunu biliyorum. Biz bayrağımızı, devletimizi, milletimizi, vatanımızı seviyoruz. Buna uzanan her elin, yanlış yola giren her düşüncenin bizim kitabımızda yeri yok. İl başkanımızın bana tembihatı, ‘artık bir değil iki tane il başkanın var’. Bu noktada Bursa’mızın menfaatleri için, Bursa’mızın geleceği için yapılması gereken her türlü güzelliği inşallah elbirliğiyle yapacağız. Cumhur İttifakı bir şeyi daha gösterdi. Türkiye’de belki yıllardır demokratik olgunluktan, karşılıklı yaklaşımlardan bahsedilir ve bu çok başarılamazdı. Belediye başkanı pazarlığı yapmadan sadece ülke menfaatleri doğrultusunda bir araya gelen iki genel başkan ve iki parti var. Karşı tarafı görüyoruz, kimler kimler bir araya gelmiş neleri konuşuyorlar. Farklı mecralarda gezenler yeter ki 1 Nisan sonrası kaos ortamı oluşsun, tekrar bir şeylerin tartışıldığı, çıkmaza girdiği bir ortam oluşsun yaklaşımda birliktelikler yapılıyor. Aziz milletimizin bunları kesinlikle değerlendiğini düşünüyorum. Temennimiz ve duamız hem Bursa’mız hem ülkemiz için en hayırlı neticenin ortaya çıkması. 17 ilçe ve Büyükşehirle alakalı aynı yaklaşımla hareket edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Masa başında değil sokakta kuruldu

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı da Cumhur İttifakı’nın son 2-3 yıllık süreçte özellikle 15 Temmuz hain kalkışmasından sonra MHP ve AK Parti tabanlarının masa başında değil, sokakta doğal olarak kurduğu bir ittifak olduğunu söyledi. 24 Haziran seçimlerinin bu ittifakla gerçekleştiğini hatırlatan Kalkancı, “Önümüzdeki dönem idrak edeceğimiz mahalli idareler seçiminde de AK Parti ile ittifak içerisinde Cumhur İttifakı ruhun uygun hareket etme kararı altık. Mümkün olan en iyi neticeyle 31 Mart seçimlerinin başarıyla tamamlanması için il, ilçe teşkilatlarımız ve tüm tabanımızla çalışma içinde olacağız. Açık ve net söylüyorum. Alinur Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanımız aynı zamanda Cumhur ittifakı kapsamında MHP’nin de Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Hem Büyükşehir hem 17 ilçedeki adayların başarısı için üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da konu devletse, vatansa, milletse, bayraksa gerisinin teferruat olduğunun altını çizdi. Mesele devletin bekası olduğunda ne parti ne de kişisel çıkarların peşinde olacaklarını vurgulayan Salman, şunları kaydetti: “İki dava partisinin de devletin bekası adına birbirleriyle olan güzel iletişiminin sonuçlarını 24 Haziran’da yaşamış olduk. İnşallah yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı olarak 17 ilçe ve Büyükşehir’de Cumhur İttifakı’nın adaylarıyla beraber Allah’ın izniyle vatandaşımıza hizmetlerimizin ne olacağını anlatacağız. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim eylesin.”