Soğuk hava yavaş yavaş etkisini gösteriyor. Havaların dengesinin değişmesi ve okulların açılması ile birlikte çocuklar için enfeksiyon ve hastalık dönemi de başlamış oldu. Batıgöz Medya ve İletişim Direktörü Müzeyyen Gümrükçü’nün servis ettiği bilgiye göre, özellikle mevsim geçişlerinde bakteriler daha hızlı yayıldığından, hastalıklar çocukların sağlığını tehdit etmeye başlıyor. Bu süreçte çocukları hastalıklardan korumak ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için hijyen koşullarına dikkat ederek ve sağlıklı beslenerek ilk önlemlerin alınması gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret İşbilir, mevsim geçişlerinde en çok karşılaşılan hastalıkları ve çocukları bu hastalıklardan korunmanın yollarını anlattı.


EBEVEYNLERE BÜYÜK  GÖREV DÜŞÜYOR
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret İşbilir, “Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, boğaz ağrısı, ateş, öksürük, kulak ağrısı ve burun akıntısı sorunları, sonbahar mevsiminde çocuklarda en çok görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Mevsimsel değişikliklerde yaşanan sıcaklık farklılıkları bazı bakteri ve virüslerin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Bu nedenle özellikle alerjik reaksiyonlar ve üst-alt solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanıyor. Çocukların mevsim değişikliklerinde bağışlık sistemini güçlendirerek bu süreçten daha az zarar görmelerini sağlamak için ebeveynlere önemli görevler düşüyor” dedi.


PAKETLİ GIDADAN UZAK DURUN!
“Doğal ve doğru besinlere ulaşma konusu günümüzde artık zorlaşsa da çocukların bağışıklığını güçlendirmenin en önemli yollarından biri sağlıklı beslenmeden geçiyor” diyen Uzmanı Dr. Fikret İşbilir,  “Bunun için özellikle marketlerde satılan paketli ve çoğu yapay şekerli ürünlerden çocukları uzak tutmak gerekiyor. Mevsimsel geçiş sürecinde sebze ve meyveler, beyaz et ürünleri bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara kalkan oluşturmak açısından önemli bir rol oynuyor. Sonbaharda bağışıklığı kuvvetlendirecek başlıca besinler arasında; mantar, pırasa, ıspanak, turp, havuç, karnabahar, brokoli, ceviz, üzüm, elma, greyfurt gibi sebze ve meyveler ön plana çıkıyor. Uzm. Dr. Fikret İşbilir, bu besinlerin yanı sıra balık tüketiminin de önemine dikkat çekiyor” ifadesinin kullandı.

Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu

PAMUKLU KIYAFETLER GİYSİN
Enfeksiyonlara önlem olarak çocuklara hekimin önerdiği C vitamini ve çinko takviyesinin verilebileceğini belirten Uzm. Dr. Fikret İşbilir, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce astım gibi tekrarlayan akciğer enfeksiyonları olan ve astım, şeker hastalığı ve kalp hastalığı tespit edilen çocuklarda grip aşısının uygulanmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çekiyor. Korunma yöntemleri arasında uygun kıyafet tercihleri ve pamuklu giyeceklerin tercih edilmesi de önem taşırken besinlerde protein içeriğinin biraz daha arttırılması, besin kalorisinin zenginliğine dikkat edilmesi, bol sıvı alınması ve bu dönemde doktor tarafından belirlenmiş probiyotiklerin de tüketilmesi tavsiye ediliyor.” (Haber Merkezi)