Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

 Ramazan Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında sizi mahallenizde muhtar adaylığına iten sebepler ile ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirirseniz sevinirim.

Ben Ramazan Üstün. 1971 Orhaneli-Göynükbelen doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Orhaneli Göynükbelen’de tamamladıktan sonra esnaflığa başladım. Minibüsçülük, besicilik ve çiftçilik gibi işlerle uğraştım. Yaklaşık 19 yıldır Çirişhane Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Bur-Koop’ta yönetim kurulu üyeliği ve Göynükbelen Spor Kulübü’nde de bir dönem başkanlık yaptım. Bizim buralarda birçok Dağ yöresinden arkadaşımız yaşamakta onlar da desteklerini bana sundukları için çok mutluyum, inşallah onların da özverili çalışmaları sayesinde muhtarlık görevinin bana verilmesi durumunda mahallemizin iyiliği için mahallemizin hak ettiği hizmetlerin gelmesi için biz ve ekibimiz elimizden gelen her türlü özveriyi göstereceğiz.

GEZMEDİĞİM MAHALLE KALMAMIŞTIR

İkinci sorunuza gelecek olursam; uzun yıllar servisçilik yaptığımdan Bursa'nın neredeyse gitmediğim gezmediğim mahallesi, köyü kalmamıştır. Oralarda o mahallelerin almış olduğu hizmetleri görüp de aynı şeylerin bizim mahallemiz olan Çirişhane Mahallesi’ne gelmediğini görmek hep içimi acıtıyordu. Çirişhane Mahallesi Bursa'nın tam merkezinde olmasına rağmen maalesef hak ettiği hizmetleri alamamaktadır. Hatta zaman zaman mevcut muhtarımızla bu konularla ilgili konuşmama rağmen maalesef ondan da bir yakınlık göremedim. Bununla ilgili iki üç yıl kadar önce arkadaşlara bu konuyu açtım, mahallemiz için neler yapabilirizin tartışmalarını yaptık. Gençlerimiz hatta projelerini bile getirdiler. Bu bağlamda derneklerdeki arkadaşlar da bu kutsal görevde yanımda olacaklarını bildirdiklerinden bende bu göreve aday oldum.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

 Peki Ramazan Bey, görevin size tevdi edilmesi durumunda 1 Nisan’dan itibaren mahallenize ne gibi hizmetlerin gelmesi ile ilgili ön ayak olacaksınız?

Çirişhane'nin birçok eksikliği var. Birçok mahallede spor tesisleri, yüzme havuzları vesaire varken mahallemizde maalesef bunlardan hiçbiri yok. Sadece çok kısıtlı bir hizmet binası mevcut oda çok yetersiz. Bursa'nın merkezinde olmasına rağmen en güzel yer Çirişhane olmasına rağmen maalesef hak ettiği hizmetleri alamamak mahallemizin kaderi olmamalı. Mürüvvet Baş Anaokulu'nun arkasında yaklaşık 7-8 dönüm belediyenin boş bir arazisi bulunmakta. Bu alana her şey yapılabilir. Sosyal donatı alanları olabilir, güzel bir park alanı olabilir, dinlenme tesisleri olabilir, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın oynayabileceği, spor yapabileceği, jimnastik yapabileceği spor sahaları, tesisler oluşturulabilir. Bununla da ilgili mutlaka girişimlerde bulunacağız. Bunun yanı sıra mahallemizde sokak aralarında birçok boş arsa bulunmakta bu boş arsalarda da değişik amaçla kullanılan mezbelelikler var. Mutlaka buralara da çeki düzen verilmesi lazım.

Sonrasında yine almış olduğumuz duyumlara göre mahallemizde esas ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaşmazken, 2 katlı 3 katlı binası olan insanlara yakıt yardımlarının dağıtıldığını duymaktayız. Bu da tabii bizleri ziyadesiyle rahatsız etmekte… Bunun yanı sıra belediyelerimiz tarafından Konya, İstanbul, Edirne, Kapadokya, Çanakkale gibi şehirlere ve bölgelere düzenlenen kültür gezilerine aynı kişilerin gitmesini engelleyeceğiz. Burada da adaleti sağlayarak her kente mahallemizde bulunan her sokaktan, her caddeden insanların gitmesi ile ilgili bir koordine çalışmamız olacak. Mutlaka en kısa zamanda mahallemizde değişimin önünü açacağız, her zaman insanlarımızın ulaşabilecekleri 7/24 aradıklarında bulabilecekleri bir muhtar olacağımı burada tekrardan söylemek istiyorum. Ayrıca başta mahallemizde yaşayan orta yaşlı ve yaşlılarımız ve bütün sakinlerimiz ile iki üç ayda bir periyodik istişare toplantıları düzenleyerek mahallemize daha güzel hizmetleri “nasıl getirebiliriz, neler yapmalıyız” toplantılarını gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra açık pazarımızın üstünün kapatılması ile ilgili girişimlerde bulunacağız artık. Çünkü 2019 yılına gelmiş bulunuyoruz insanların kapalı alanlarda daha güzel ortamlarda alışverişlerini yapmaları lazım. Tabii yine ATM'ler ile ilgili de bir sıkıntımız var, mahallemize en yakın ATM Merinos'un altında. Mahallemizde maalesef ATM bile yok. Bununla da ilgili girişimlerde bulunacağımızı ve böylelikle insanlarımızın uzun mesafeleri yürümek zorunda bırakmamayı hedeflemekteyiz.

Peki Ramazan Bey mahalle sakinlerinin adaylığınıza yaklaşımı nasıl?

Tabii burada uzun yıllardan beri esnaflık yaptığımdan Kanalboyu tarafındaki bütün esnaf arkadaşlarımız beni tanır, yine bizim Dağ yöresinden de buralarda birçok vatandaşımız ikamet etmekte, onların yanımda olması, desteklemesi beni mutlu kılıyor.

Ramazan Bey, son olarak başta Çirişhane Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Bursa'da ikamet eden halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

Dediğim üzere; biz mahallemizde değişimi başlatmak için aday olduk ve geliyoruz. İnşallah Mahalle sakinlerimizin teveccühlerini bizden yana kullanmaları durumunda Muhtarlığımız sürecinde biraz önce de zikretmiş olduğum gibi mahallemizin hak ettiği hizmetlerin gelmesi ile ilgili müthiş bir özveriyle çalışacağız ve farkı en kısa zamanda kapatacağız. Buradan son olarak başta Çirişhane Mahallesi sakinleri olmak üzere Bursa’da yaşayan bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.” Bu güzel röportaj için bizler de Çirişhane Mahallesi muhtar adayı Ramazan Üstün olmak üzere sayın adayın sağ kolu ve değerli dostu Özcan Gönülal’a seçim sürecinde başarılar diliyoruz.