Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

Özlem ATAÇ
Nilüfer’i mesken tutan çocuk dilenciler, vatandaşların iyi niyetlerini suistimal etmeye devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin neredeyse her gün yaptığı uygulamalara rağmen, iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriye uyruklu küçük çocukların sayısının artması çabaları yetersiz bırakıyor. 
Gazetemizin kadrajına yakalanan çıplak ayaklı yaklaşık 7 kız çocuğu, Panayır Mahallesi kurban pazarı alanında kurdukları çadır kentlerden yola çıkıp Nilüfer’de indiklerini ve dilencilik yapmaya gittiklerini söyledi. “Abla başka çaremiz yok. Ailemizde başka yerlere gidiyor. Sabah çıkıyoruz yola akşam dönüyoruz” diyen kız çocuklarının yürek burkan görüntüleri vatandaşların da yüreklerini sızlatıyor. Hasta olursunuz, neden çıplak ayaklarla geziyorsunuz diye sorduğumuzda ise çıplak ayaklarla yağan yağmur sularının içine ayaklarını bocalayarak, “Abla biz alışığız. Her gün böyle geziyoruz, hiçte üşümüyoruz” dediler. Fotoğraflarını çektiğim anda korktuklarını ifade eden küçük kızlar, “Fotoğrafımızı çekerken biz korktuk bizi döveceksin diye düşündük. Biz bu yaşımıza kadar ailemizden bir tokat bile yemedik” dediklerinde aslında ailelerinin en büyük tokadı onları dilencilik yapmaya gönderdiğinde yaptığının bile farkında değiller. Bu durumda ise mülteci ailelerin çocuklarını bir gelir kapısı gördüğü düşüncesi de gözden kaçmıyor. 

BİRAN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI
Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaf M.K, “Suriyeli çocukların özellikle bu soğuk havalarda ayakkabısız, üşüyerek dolaşmaları son derece üzücü. Hem soğuk hava, hem de araçların aralarında yaşamlarını hiçe sayarak dolaşmalarına her gün şahitlik ediyoruz bu duruma biran önce önlem alınmalı. Ayrıca söz konusu çocukların birkaç kez hırsızlığa teşebbüs ettiklerine şahitlik ettik. Esnaflar olarak bu durumdan da rahatsız olduğumuzu dile getirmek isterim” dedi.