Abdullah ASLANTÜRK-İzzet GÜNAY

Bursalı iş insanı Gürel Yılmaz, CHP Bursa Milletvekili olmak için aday adaylığını açıkladı. “Bundan 98 sene önce, halkın meclisini açarak, parlamenter sistemi bizlere armağan eden Ulu Önder Atatürk’ü saygıyla anıyorum” diyerek sözlerine başlayan Gürel Yılmaz, “Bilhassa bu dönem, sorumluluk üstlenme ve yüreğimizi ortaya koyma dönemidir. Partimizin ve örgütümüzün vereceği her görevi, cesurca kabul etme zamanıdır. Sadece aday zenginliği değil, aday adayı zenginliği de esastır. Partimizin yüzlerce aday adayı olmalı ki, bu ülke için umudumuzun ne denli büyük ve fedakarlığımızın ne denli kapsayıcı olduğunu ispat edelim. Arzum odur ki; benim hareketim örgüte moral olsun. Ve pek çok dava arkadaşım daha kollarını sıvasın” dedi.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Gençlik yıllarında başlayan 'Tam Bağımsız Türkiye' hayalinin hâlâ devam ettiğini ve bunun için çalışmaya devam ettiğini belirten Yılmaz, "Bu ülkenin okullarında ve yurttaşlarımızın vergileri ile yaşamını sürdüren öğretmelerin emeği ile yoğruldum. Ülkeme olan borcumu ödemek için her an gayretli biçimde çalıştım ve çabaladım. Gün daha fazla sorumluluk alma ve daha cesur davranma zamanıdır. Bugün daha çok çalışılması gereken bir gündür" diye konuştu.

TABANDAN KOPMADAN

"Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşta askeri, devrimlerde yoldaşıyım" diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu ülkenin tabandan kopmayan, geldiği yeri unutmayan, halkın içinde huzur bulan ve onları temsil etmekten korkmayan evlatlara ihtiyacı vardır. Bunları yaparken göstereceği performans ve sarf edeceği emeği ödünç değil, geri almamak kaydı ile vermelidir. Kişisel iddialarımın, vatan ve millet sevgimin önüne geçmesine izin vermeden, örgütüme güvenerek, beni yetiştiren ebeveynlerimin ruhlarına selam ederek, sevenlerimin rızalarını alarak ve Yaradana güvenerek aday adayıyım.”

Gürel Yılmaz kimdir?

Gürel Yılmaz; 1970 yılının "Dünya Barış Günü"nde, Köy Enstitüsü mezunu bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü ve son çocuğu olarak Bursa'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra 1987 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'ni kazandı. 1991 yılında üniversiteyi tamamlayıp, bir süre daha İstanbul'da çalıştı ve ardından aynı şehirde askerlik görevini tamamladı.

EN BAŞARILI TOFAŞLI

Profesyonel çalışma yaşantısının kazanımlarını elde edeceği en önemli süreçse, 1994 yılında Tofaş A.Ş.'de çalışmaya başlamasıyla gerçekleşti. Bu şirkette sırasıyla Üretim Takım Liderliği, Kalite Katılım Araçları Liderliği, Yeni Model Araçların Üretim Sorumluluğu, Ar-Ge Direktörlüğü Teknoloji Koordinasyon Birimi Gövde / Kaporta Projeleri Yatırım Liderliği görevlerini üstlendi. Yaklaşık 13 yıllık otomotiv ana sanayi tecrübesi sırasında üretim ve proses teknolojisi ve tasarım mühendisliği departmanlarında görev yaptıktan sonra Tofaş'ın dünyaya ihraç ettiği Fiorino araç modelinin geliştirilmesinde Üretim Teknolojileri Proje Sorumlusu ve daha sonrasında Endüstriyelleşme ve Devreye Alma Yöneticisi olarak 4 yıl çalıştı. Bu sürenin yarısını Fiat İtalya organizasyonunda Üretimden Sorumlu Yönetici olarak geçirdi. Esnek Kaynak Pensesi buluşuyla faydalı model almış, 2006 yılında en başarılı Tofaş'lı seçilmiş ve esnek üretim hatlarıyla ilgili projesi aynı yıl KOÇ Holding bünyesinde en başarılı endüstriyel projeler arasına girmiştir.

ÖNEMLİ GÖREVLER

Gürel Yılmaz, 1999-2004 döneminde Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sosyal Projeler Danışmanlığını yapmıştır. Bu süre zarfında yanı sıra Burfaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiş, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, Ramazan Aşevi, Barınma Evi, Cumhuriyet Yürüyüşleri, Gençlik ve Cumhuriyet Şölenleri, Bursaspor Bir Tane Kampanyası ve Bursaspor 40. Yıl Etkinlikleri gibi projelerin fikir ortaklığı ve proje gruplarının yönetimini gerçekleştirmiştir.

YERLİ ARAÇ ARAŞTIRMALARI

2007 yılının Ocak ayında Tofaş A.Ş.'deki görevinden ayrılarak kendi işini kuran Gürel Yılmaz, sahibi olduğu ve endüstriyel üretim hatları, robotlu üretim sistemleri, otomasyonlu montaj hatları üreten firmasının ve tamamı ulusal teknoloji eseri olan 3 markanın Genel Koordinatörlüğü'nü yürütmektedir. Gürel Yılmaz'ın Kobi Gelişim Stratejileri, Endüstriyel Dönüşümler, Sistem Entegrasyon Teknolojileri, Otomotiv Sektörü ve Yerli Araç projesiyle alakalı araştırmaları ve makaleleri bulunmaktadır. İşi gereği içinde bulunduğu yüksek teknoloji konularında iş dünyasının temsil edildiği dernek, kurum ve kuruluşlarda görev sorumlulukları bulunmaktadır. Yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hasta çocuklar için türkü dinletileri ve konserler vermekte ve gelirleri ile ilgili kurumlara destek olmaya devam etmektedir.