Delegelerin büyük oranda en demokratik yöntem olan sandık yoluyla belirlendiğini kaydeden Barut, “Parti içi demokrasi açısından zorlu ancak bir o kadar da başarılı bir süreci geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Barut, yaptığı yazılı açıklamada 16 Nisan Referandumunun ardından kongre sürecinin MYK tarafından alınan kararla başlatıldığını anımsattı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içinde de adaletin ve demokrasinin tam olarak gerçekleştirilmesi yönündeki talimatları doğrultusunda, tüm ilçelerde partililerin önüne sandık konulması için il örgütü olarak büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Barut, “Türkiye genelindeki tüm parti örgütlerimizin bu hassasiyetiyle bugün Türkiye’de delegelerini dahi sandıkla belirleyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Delegelerin sandık yoluyla belirlenmesi parti içi demokrasi açısından çok önemli, değerli ve anlamlıdır” diye konuştu.

 

"Çok çekişmeli bir süreç geride bırakıldı"

Ayhan Barut, parti içerisinde aktif olarak görev almak isteyen kişi sayısının fazla olması nedeniyle parti içi mücadelenin oldukça çekişmeli geçtiğini aktararak, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yönetimimizin aldığı karar ve parti tüzüğü uyarınca tüm ilçelerde sandık konulması için yoğun bir çaba gösterdik. Neredeyse tüm ilçelerimizde bunu büyük oranda başardık ancak Türkiye’nin 56 ilinden büyük olan Seyhan ilçemizde biraz sıkıntı yaşandı. Ancak, gelinen noktada tüm sorunlar aşıldı ve Seyhan’da tüm kesimlerle uzlaşı sağlanarak delege listesi oluşturuldu ve ilçelerimizin kongre tarihleri de belirlendi” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde kalan Sarıçam, Pozantı, Saimbeyli, Karaisalı ve İmamoğlu kongrelerinin gerçekleştirildiğini, anımsatan Barut, ilçe kongrelerinin 12 Aralık Salı günüsona ereceğini, il kongresinin ise bir aksama olmadığı takdirde aralık ayının sonunda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

İlçe kongrelerinin tarihleri şöyle:

Karataş 1 Aralık Cuma, Feke 2 Aralık Cumartesi, Tufanbeyli 3 Aralık Pazar, Aladağ 8 Aralık Cuma, Yüreğir 8 Aralık Cuma, Kozan 9 Aralık Cumartesi, Çukurova 10 Aralık Pazar, Yumurtalık 11 Aralık Pazartesi, Seyhan 11 Aralık Pazartesi, Ceyhan 12 Aralık Salı.