Funda AVCI-ARDA EKİNER

CHP Nilüfer Kadın Kolları, 'Anayasa Değişikliği Referandumu' ile ilgili çalışmalara başladı. Kadın Kolları Başkanı Gülnur Alçiçek ve üyeler ilçeye bağlı Büyük Balıklı Mahallesi ve Çaylı Köyü’ne ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Gülnur Alçiçek, Halka başkanlık sistemini anlatarak referandumda hayır denmesi, Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyete hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini çalışmalara referanduma kadar sürdüreceklerini ifade etti.

BAŞLANGIÇ BÜYÜKBALIKLI'DAN

Alçiçek: “Biz buradaki insanlarımızla yeni anayasa referandum için bir araya geldik. Yoğun bir çalışma başlattık. İlk yolumuzda Büyük Balıklı Mahallesi ve Çaylı köyü oldu. Onlara bir şeyler göstere bilmek için, onların diliyle anlatmak için toplandık.Biz kalkıp elimizdeki 10 maddeyi tek tek söylersek hepsinin kafası karışır. Bu yüzden tek tek kapılarımızı çalıp halkımızın yanında olacağız. Bu çalışmalarımızda kesinlikle Cumhurbaşkanımız Tayip Erdoğan’a karşı değiliz. Saygı duyuyoruz, o bizimde Cumhurbaşkanımız. Biz bu çalışmamızda Erdoğan için Hayır! Demiyoruz... Yeni bir yasa oluşturuluyor, biz bu yasanın oluşumuna hayır diyoruz.  Bu kişiler zamanı geldiğinde vefat ettiğinde bu kadar yetki kimin eline geçecek! Onun için endişe ediyoruz. Hiç istemediğimiz bir kişinin eline geçerse  ne olacak?  Biz bu yetkilerin Kemal Kılıçtaroğlu’na, yani bizim başkanımıza da geçmesini istemiyoruz ki… Bu yasa yetki onun elinde de olmasın. Biz sistemi istemiyoruz. Çünkü biz parlamenter sistemden yanayız. Bu sistemin devam etmesini istiyoruz.  Biz cumhuriyetimizin devam etmesini istiyoruz seçme ve seçilme hakkımızı özgür irademizle sürdürmek istiyoruz. Çünkü geleceğimiz bir kişinin teminatında olamaz“ dedi.

16 NİSAN’DA HAYIR MÜHRÜNÜ BASACAĞIZ!

Alçiçek “Vatandaşlarımızı dinledik referandum hakkında düşüncelerini aldık.  İnsanlarımız gerçekten her şeyin bilincinde olmalı. Neden insanlarımızın bir çoğu neden evet dediğini bilmiyor çünkü” diye konuşmasını sürdüren Alçiçek: “ neye evet dediğinizi biliyor musunuz? diye Sorduğumuz zaman anayasanın hiç bir maddesini anlamıyorlar ve bilmiyorlar…  Niye diyor? güçlü Türkiye için evet diyorum diyor. Şuanda Türkiye gerçekten güçlü değil. Şu anki ekonomik olarak  dip yapmış durumdayız. Fakat biz insanlara referandum var diye ekonomik durumu yansıtmıyorlar. Mesela varlık fonunda Ziraat Bankamız devredildi. Varlık fonun ne olduğunu bilmiyor. Varlık fonu borçlanma fonu… vatandaşımız bununda haberdarında değil bunun için biz burada sahalarda elimizden geldiği destekle çok çalışacağız ve 16 Nisan’da hayır mührümüzü basacağız” ifadelerini kullandı.

Tek tek kapılarını çalıp vatandaşımızı dinliyoruz…

Son olarak Başkan Alçiçek: “Bugün Büyük balıklı köyümüzdeyiz burada vatandaşlarımızla bir araya geldik.  Vatandaşımızın evlerini ziyaret ettik. Etkinliğimizde bize istek ve dilekleri dışında sıkıntılarını da dile getiren vatandaşlarımızı tek tek dinleyim yaralarına merhem olmaya çalıştık. Büyük Balıklı Mahalle İletişim Merkezi’nde el işi yapan kadınlarımızla bir arada olduk. Onların ihtiyaçlarını karşıladık. makara ipliklerimizi hediye ettik. İletişim merkezindeki bayanlarımızın bir isteği oldu. Kendilerine Belediye hizmet binasında  Kur'an-ı Kerim kursu açılmasını istediler, bizde bu isteklerini not ederek, Nilüfer Belediye Başkanımıza ve ilçe belediyemize notlarını iletmek için söz verdik. Biz hayırlı bir işe vesile olup davamızda başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.   

Durak ailesinin acılarını sardılar…

CHP Nilüfer Kadın Kolları Başkanı Gülnur Alçiçek, partili kadınlar geçtiğimiz yıl Büyük Balıklı Mahallesi’nde yanan bir evin tekrardan inşa edilmesinde destekçi oldular.

Yoğun çalışmalarının içerisinde parti yetkilileri ile Alçiçek ve ekibi çalışmaları yakından incelediler. Büyük Balıklı Mahalle Temsilcisi Ayhan Cebeci konu hakkında şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yılın Nisan ayında hava koşulları nedeniyle mahallemizde acı bir olay gerçekleşti. Durak ailemizin evi yandı. Çıkan fırtına nedeniyle ve gök gürültüsünün de etkisiyle elektrik kontağı arızalanıyor ve yangına sebep oluyor. Çok şükür ailemizde yaralı ölü vs. korkunç bir olay olmadı fakat evleri ciddi anlamda yandı. Bunun üzerine biz mahalle temsilcileri olarak sıkıntımızı CHP Nilüfer İlçe Başkanlığına ilettik. İlçe Başkanımız Mehmet Turan Tansal, yönetim kuruluyla ve CHP Kadın Kollarının da desteği ile Başkanımızın vesilesiyle bu binayı sıfırdan, çatısına kadar yaptılar.Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Toprağımız, yavrularımız ölüyor…

Mahalle sakinlerinden  Hava Uşak ise kadınların çalışmalarına destek olduklarını ifade ederken, yaşanan sıkıntıları ve neden hayır dediğini şöyle ifade etti: “ Çiftçimizi öldürdüler, bir mahsulümüz  para etmiyor. Hep aynı kavun, karpuz ekiyoruz hiç… Buğday dikiyoruz Hiç… neyi eksek neyi biçsek hiç… çünkü yerli tohumlarımızı bitirdiler. Bizim elimizde gerçekten tohum kalmıyor. Elimizde ekinimiz bitmiyor. Toprağımız küstürdüler tabiî ki benim oyum hayır. Gerçek anlamda mağduruz toprağımızın boş olmasından rahatsızım. Gübre pahalı… yerden çekip bir ürün alamıyorsun ki. Hem kazanamıyoruz hem de huzurumuz kalmadı.Şunu da söylemek istiyorum  en çokta benim canımı yakan sebebi de açıklayım. Şehitlerimiz askerlerimiz polislerimiz ölmesin o gencecik çoklarımız ölmesin o toprağın altına girmesin genç bedenler. Ben  bu yaşananlardan dolayı çok sıkıntılıyım üzülüyorum  o genç yavrularımızın ölmesine artık izin vermesinler.”