Hatice DAL 

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde basın mensuplarıyla buluşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, 7 Ocak tarihinde yapılacak İl Kongresi’nde aday olmayacağını kamuoyuna duyurdu. Basın toplantısına CHP Bursa Milletvekilleri NurhayatAltaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve CHP İl Sekreteri Muharrem Orkatıldı. 2018 yılının gazeteciler içinde daha demokratik bir yıl olması temennisiyle sözlerine başlayan CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, “27 Aralık 2015’te il kongremizi gerçekleştirmiştik. 2 yılı aşkın süredir bu görevi yürütüyorum. Şimdide yeni bir kongre sürecine giriyoruz. Benim görevde bulunduğum dönemde Türkiye olağanüstü süreçlerden geçti, bu zorlu süreçler bizim partimizin hedeflerini alt üst etti. 15 Temmuz’da mağdurların başvuru adresi olduk bundan sonrada referandum süreci başladı” şeklinde konuştu. “Bizler iktidar olmanın koltuk sevdasından öte bulunduğunuz yeri yönetmek demek olduğunu bilerek bu göreve geldik. Temel hedefimizi de bu doğrultuda belirledik” diyen Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışkan, iktidarı hedefleyen ve en az 9 belediyesi olan Cumhuriyet Halk Partisi diye hedef koymuştuk. Bu çerçevede çeşitli çalışmalar yaptık. Enerjimizi içeride tüketmeden seçmene dönük projeler geliştirmemiz gerektiğinin farkındaydık. Bizler koltuğa yapışarak bırakmama anlayışından çıkarak birlikte halkın faydası için çalışma anlayışını benimsedik.” 

PROJELERİMİZ VATANDAŞ İÇİN 

Yaptıkları projelerle vatandaşın derdine çözüm bulmak için çalıştıklarını belirten İl Başkanı Şadi Özdemir, “Yaptığımız bütün çalışmaların ışığında ilk görev için hazırladığımız 3 önemli projemiz vardı. Bunlardan ilki ‘Masanı Seç Harekete Geç’ etkinliğiydi, diğeri ‘İşte CHP’ etkinliği, bir başkası ise ‘CHP’li Esnafım’ projesiydi. ‘Masanı Seç Harekete Geç’ aslında çok büyük bir ilgi gördü, bin 500’e yakın görev için başvuru aldı. Buna bağlı olarak kentin sorunlarını takip eden değişik hedeflerdeki masalarımız kuruldu. Bunlarla birlikte kentteki kamu yönetiminin çalışmalarını takip ettik. ‘İşte CHP’ ile de iş arayan vatandaşın derdine çare olmaya çalıştık. Bu yapıyla iş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturduk” ifadelerini kullandı. AK Parti yerel yönetimlerini ve merkezi yönetimlerini de eleştiren Başkan Şadi Özdemir, “Ankara ve İstanbul’da yapılan projeler de merkezi yönetimden faydalanırken Bursa kendi imkânlarıyla projelerini geliştirmek zorunda kalmıştır. Bu nedenle de Bursa son derece kötü bir yönetime maruz kalmaktadır” değerlendirmelerinde bulundu. 

GÖREVİ YENİ ARKADAŞLARA DEVRETMEK GEREK

Şadi Özdemir, “Biz dava ve inancın siyasetçileriyiz. Bütün mücadelemiz davamız için. Geçen kongrede de kafamızda il başkanlığı yoktu. Örgütümüzün talebi üzerine böyle bir sorumluluğu üstlenmiştik. Bu görevi yeni arkadaşlara devretme gerekliliğini kendi içimde aldığım bir kararla vermiştim. Şu ana kadar resmi olarak adaylığını açıklayan arkadaşımız yok. Aday adaylıklarını belli eden arkadaşlarımız var. Hepside işi yapabilecek nitelikte deneyime ve inanca sahip arkadaşlarımız bunu görüyorum. Bu sürecin sonunda sağlıklı, dinamik ve çalışkan parti modelini sağlayabiliriz” diye konuştu. 

AK PARTİ’NİN ELİNDEN  ALINACAK ÇOK İLÇE VAR 

İl Başkanlığının bir partideki en zor görevlerden biri olduğunun altını çizen Başkan Özdemir, sözlerini şöyle noktaladı: “Bizde bu sürece gözlemci olarak katılıyoruz. Çünkü isteriz ki daha nitelikli insanlar gelsin. Önce ben diyen değil önce ülke sonra parti en son ben diyen insanlara ihtiyacımız var. İl başkanlığı bir partideki en zor görevdir. Bu görevi ancak dava insanları yapabilir. Yeni görev alacak arkadaşlara yardımcı olacağız. Yerel seçimler geliyor ve yönetilecek çok ilçe var. Çalışmak için kimsenin görev vermesine gerek yok. 2014 seçimlerinde bize kimse yapmamız gereken işleri söylemedi, bireysel sorumluluk alarak Hayri Türkyılmaz’ın kampanyasına yardımcı olduk. Çalıştık ve AK Parti’nin elinden Mudanya’yı aldık daha AK Parti’nin elinden alınacak çok ilçe var. Birçok yerde çalışmaya devam edeceğiz.”