1999 yılında kaçırıldığı kişi tarafından tecavüze uğradıktan sonra HIV pozitif virüsü bulaşan ve AIDS olduğunu tecavüze uğradıktan altı yıl sonra öğrenen A.C. (36), hem HIV pozitif olması hem de haftada üç gün diyalize girmesi nedeniyle çalışamıyor, hastalığı öğrenildiğinde de otellerden kovuluyordu.
İHA’nın gündeme taşıdığı haber sonucu duyarlı vatandaşların maddi destekte bulunduğu A.C.’ye İzmir’de cezaevinde yatan emekli öğretmen Ali Vural Özcan’dan evlenme teklifi geldi. Haberini okuduğu gazete aracılığı ile evlenme teklifi içeren bir mektup yollayan Özcan,

“Amacım destek ancak arkadaş olabilirim. O da bana arkadaş olur. Benim cezam çok çıkma şansım az. Yaşım ileri (64) ama maaşımı henüz alamıyorum. Vasi tayini için Bodrum Sulh Mahkemesi’nden haber bekliyorum. Nikah yapmayı kabul ederse SGK güvencesi olur. Evlenme yardımı alır. İlerleyen günlerde ne yapabileceğimi daha sonra yüz yüze konuşuruz. Hastane ilaç gibi giderlere faydası olacağı kanaatindeyim. Benim şuan ne ziyaretçim var ne de telefon hakkım. Ancak A.C. hanımefendi teklifimi kabul ederse ayda bir açık ziyaretimiz var. O da gelir ben de mutlu olurum. Pazar günleri telefon hakkımız var. Açar sohbet ederiz. Ancak bu kadar. Mahkeme sonucu lehime olursa bir evi olur, belki arabası, biraz da maaşı” diye yazdı.

“ONU ZİYARET ETMEK İSTİYORUM”
Mektup eline ulaştığında bir vatandaşın maddi yardımda bulunmak istediğini zanneden A.C., şöyle konuştu: “Evlenme teklifi ettiğini görünce bayağı şaşırdım. Beklemediğim bir şeydi. Bana destek olmak istemesine sevindim. Teklifimi kabul ederse ‘Bir evi bir arabası ve maaşı olur’ demiş. Allah razı olsun ondan. Eğer devletten bir ses çıkmazsa teklife olumlu bakmayı düşünüyorum ama çıkar amaçlı düşünmüyorum. Bana evlenme teklifi eden kişinin ziyaretçisi yokmuş. Sadece onu ziyaret etmek için. O bana destek olmak istediği için ben de ona destek olmak istiyorum.

Zaten ilerisi olamaz. Ben kimseye hastalığımı bulaştırmak gibi bir kötülük yapamam ama demir parmaklıklar ardından böyle bir teklifi kabul edebilirim çünkü iyi niyetle yapılmış bir teklifti bu. Keşke şansım olsa da gidip görebilsem teşekkür edebilsem. Çok mutlu oldum. İzin verirlerse teşekkür etmek amaçlı gitmek isterim. Bilsem ki kabul edecekler, giderim ziyaret ederim ama soy ismimiz tutmadığı için yapamıyorum. Mektup göndermeyi düşünüyorum ama yüz yüze görüşmeyi tercih ederdim. O beni mutlu etti o da mutlu olsun isterdim.”

“SAYELERİNDE İKİNCİ BİR KIYAFETİM OLDU”
Tedavisiyle ilgili herhangi bir sorununun olmadığını, sosyal güvencesinin olduğunu kaydeden A.C., tek sorununun kalacak yer ve yaşayabilecek kadar para olduğunu söyledi. Haberleri çıktığından bu yana üç kişinin maddi yardımda bulunduğunu, bir kişinin de internet üzerinden kampanya başlattığını belirten A.C. kendisine yardım edenlere de teşekkür etti. Devletten yardım beklerken vatandaşların yardım ettiğini ifade eden A.C., sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim gözümde sıradan değiller ama ben devletten yardım beklerken sıradan vatandaşlar beni arayıp maddi destekte bulundu. Bu beni çok duygulandırdı ve üzdü çünkü devlet duyarlı bakmıyor. Allah razı olsun hepsinden. Sayelerinde kıyafet bile değiştirebildim. Otel borcum vardı. Ödenecek faturam vardı. Kıyafetim yoktu. İki parça kıyafetim vardı. Onları akşam yıkıyordum, sabaha kadar kuruyordu ertesi gün yine giyiyordum şimdi ikinci bir kıyafetim oldu. Çok mutlu oldum. Artık yüzüm gülmeye başladı artık benim. Eski halimde şimdiki halim arasında dağlar kadar fark var. Gece ile gündüz gibi. Allah hepsinden razı olsun. Hiçbirine böyle bir acı göstermesin. Herkese sağlıklı yaşam nasip etsin.”