Erkan ŞEN

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) gazetemiz çalışanlarını kuru fasulye ve pilav yemeye davet etti. ÇEK Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Yurdu’ndaki öğle yemeğinde agazete Genel Müdürü Erdal Şimşek, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı ve köşe yazarlarımızdan Mehmet Çetinkaya hazır bulundu. Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin eğitim politikası hakkında açıklamaların yapıldığı buluşmada, ÇEK Destek Birim ve Yurtlar Müdürü Ayşen İnci kurumun gelecekteki planları üzerine fikir paylaşımında bulundu.

FELSEFEMİZİ YETERİNCE AKTARAMIYORUZ

Ziyarette ÇEK’in geçmiş dönemki başkanlarından Ali Arabacı da açıklamalarda bulundu. Yüreği Atatürk sevgisiyle dolu öğretmenler aracılığıyla geleceğin mimarlarını yetiştirdiklerini kaydeden Arabacı, “Bizim sıkıntımız buranın felsefesini yeterince anlatamamaktan kaynaklanıyor. Herkes iyi işler yaptığımızı söylüyor ancak arkası gelmiyor. ‘Topluma nasıl fayda sağlayabiliriz’ düşüncesiyle yola çıkan insanlarız” değerlendirmesini yaptı.

Köy muhtarları öğrencilerimize danışıyor

Öğrencileriyle ilgili çok güzel anılar biriktirdiklerinin bilgisini paylaşan Ali Arabacı, “Toplumdaki zihinsel gelişimi sağlamak lazım. Bizim öğrencilerimiz kendilerini değiştirebildikleri gibi çevrelerini, köylerini, ailelerini de değiştirebilsin istiyoruz. Mesela bazı köylerde kadınların kahvehanelerin önünden geçmesi çok ayıp karşılanır. İşte bizim kızlarımız bu durumu yıktı. Annesinin kolundan tutup da kahvehanenin önünden geçen öğrencilerimiz oldu bizim. Daha önce kendisine hiçbir şey danışılmadığını ifade eden kızlarımız ÇEK kurumlarında eğitim aldıktan sonra, köy muhtarlarının dahi gelerek kendilerinden fikir aldığını söylemekteler. Bu belki 1 damla ama inanıyoruz ki büyüyecektir; bu da akıl ve bilimle olacaktır” ifadelerini kullandı.