Fatih AKKUŞ

 

Bursaspor deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor müsabakasının hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Yeşil Beyazlı futbolcuların idmanda oldukça neşeli olmaları gözlerden kaçmıyor. Tecrübeli çalıştırıcı Samet Aybaba talebelerine sürekli pozitif doping uygularken, takım içerisindeki arkadaşlık ise camianın hasret kaldığı cinsten. Direktör Samet Aybaba gözetiminde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman geniş alanda oynanan kontrol pas oyunuyla devam etti. Daha sonra takımımız taktik çalışma yaptı. 

TARAFTARDAN RİZE’YE GÖNDERME

Taraftar ise deplasmanda oynanacak maça hazır. Müsabakanın Pazar gününe denk gelmesi ve 20:00’da oynanacak olması Rize’de tribünleri dolduracak gibi. Bursa’dan 500 kadar taraftarın deplasmana gitmesi bekleniyor. Sosyal medyadan Rize’ye gönderme yapan taraftar “Çayları demleyin, uzun yoldan geliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Düşmekten son anda kurtulduğumuz maçta Trabzonspor’u 2-1 ile geçmemizi ‘Usulsüz’ diye yorumlayan dönemin Rize teknik direktörü Hikmet Karaman konuyla alakalı “Bu şehir bunu unutmaz” mesajları vermişti. İki kentin arasına soğukluk girmesine neden olan Karaman, daha sonra düşmenin mimarı olarak gösterilerek Rizespor’dan gönderilmişti.

 

Sakatlar düzeliyor ancak
Sakatlığı bulunan Latovlevici’nin tedavisine devam edilirken, Stephane Badji fizyoterapist eşliğinde, Abdullahi Shehu ise antrenmanın bir bölümünde takımla birlikte çalıştı. Daha sonrasında ise Abdullahi Shehu’nun Rize maçı kadrosuna alınacağı; Latovlevici ve Badji’nin ise riske atılmayacağı bilgisi geldi.

 

Hem milli hem Timsah

Bursaspor’un Vakıfköy patentli Timsahları adından söz ettirmeye tekrardan başladı. Özellikle son dönemde A takıma çıkardığı isimler ve alt yapılardaki başarıyla tekrardan ülke gündemine oturan Yeşil Beyazlı ekipten Dublin’de yapılacak İrlanda maçı kadrosuna U17’den 4 kişi davet edildi. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklama şu şekilde: “U17 Milli Takım’ının 18 ve 20 Eylül 2018 tarihlerinde Dublin'de İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Bursaspor'dan A takımımızda yer alan profesyonel oyuncularımız Ali Akman, Muhammed Emin Sarıkaya ile Emirhan Çetinbaş ve Bünyamin Yavaşoğlu davet edildi. İki gün boyunca Beykoz Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışacak olan U17 Milli Takımımız, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü maçların oynanacağı Dublin kentine geçecek.”

Kraldan çok
kralcı var

Deplasmanda oynadığımız Fenerbahçe maçı esnasında tribünde yaşanan sıkıntılar, polisin orantısız güç kullanması ve hakemin adaletsiz tavrı yüzünden kulüpten resmi sayfa aracılığı ile açıklama yapıldı. Ali Koç, “Bursaspor Başkanı Ali Ay ile konuştum maç günü. Kapıya kadar kendisini de geçirdim. Bana bir video gösterdi, ben de ‘Devletin polisi, kaymakamı burada, bizle ilgisi yok’ dedim. O paylaşılan yazının da Ali Ay ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Kulüp içindeki kraldan çok kralcılar yazmıştır” dedi.

3 puanın vakti geldi

Bursaspor’un başarılı ve genç file bekçisi Okan Koçuk açıklamalarda bulundu. Koçuk, “Son 2 sezondur camia üzerinde çok kötü bir hava vardı. Bunun dağıldığını görmek güzel. Hocanın büyük katkısı var bunda. İyi yolda ilerliyoruz. Neden artık üst sıralarda yer almayalım. Sivasspor karşılaşması bizim için çok iyi oldu. Eksiklerimizi görme fırsatı yakaladık. Şimdi bunların üzerine çalışma zamanı. Artık tamamen Çaykur Rizespor maçına konsantre olacağız. Kazanma zamanı geldi. İyi idman yaparak hedefimize ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

HOCAMIZ NE DERSE O!

Bursaspor kulübünün 2. Kaptanlığı ile alakalı da gelen soruya cevağ veren Genç futbolcu “Yönetim Kurulumuz ve hocamız bana bu görevi layık gördü. Yaşım küçük fakat takım içersinde herkes birbirine saygı ve sevgi içersinde yaklaşıyor. Arkadaşlık dostluk çok iyi. Bende elimden geleni yapmaya çalışacağım. Tabii ki heyecan verici bir olay. Alt yapıdan çıkan isimlerin pazubandı koluna takması ayrı bir önemli” diyerek saygı ve sevgisini dile getirdi.
 

HEDEFİMİZ AVRUPA OLSUN

Özellikle geride bırakılan 4 haftalık dönemi kötü görmediğini de söyleyen Koçuk, “4 haftayı kötü olarak görmüyorum. İyi oynayarak kazanamadığımız maçlar oldu ancak bütün havamız değişti. Samet Hoca’nın bunda büyük katkısı var. Son 2 sezondur camia üzerinde çok kötü bir hava vardı. Bunun dağıldığını görmek güzel. Son gün yapılan transfer oldukça kaliteli. Mutlaka katkıları olacaktır. İyi yolda gidiyoruz. Avrupa hedefi neden olmasın?” dedi.

 

Timsah’ta Torun sevinci 

Bursaspor'un yaz transfer döneminde Medipol Başakşehir'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Tunay Torun, ilk kez 11'de çıktığı Sivasspor ile oynanan Cumhuriyet Kupası maçında performansı ile göz doldurdu. Ligin ilk 4 haftasında sonrada oyuna giren ve hazır bir görüntü vermeyen 28 yaşındaki futbolcu, Sivasspor karşılaşmasında ise gösterdiği etkili performansı bir de golle süsledi. Oynadığı futbolla ilerisi için umut veren Tunay, kadroda iyi bir alternatif olabileceğini de gösterdi.