Yaklaşık 2 yıldır yaz tatillerinde bir araya gelip oyun zamanlarından feragat ederek açtıkları stantta okudukları kitapları ve oyuncakları satışa çıkaran 9 yaşındaki Berk Karaçam, 10 yaşındaki Metehan Kıllı, 11 yaşındaki Başar Özgüven ve 10 yaşındaki Egemen Yıldıran topladıkları paralar ile de sokak hayvanlarına mama satın alıyor. Satın aldıkları mamaları da bisikletlerine atlayarak mahallelerindeki park, bahçe ve sokakları tek tek gezerek burada bulunan patili dostlarına dağıtan gençler, çevredekiler tarafından takdirle karşılanıyor. Tatillerini sokak hayvanlarına adayan gençlerin tek isteği ise büyüklerinin de sokaktaki canlara karşı kendileri gibi sevgiyle yaklaşması. 

STANT KURDUK

Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi Bursa’da gençler yılbaşına şarkılar eşliğinde girdi

Sokak hayvanlarına destek olmaya 2 yıl önce karar verdiklerini ifade eden Metehan Kıllı, bazı insanların olumsuz tepkilerine rağmen morallerini bozmadığını belirterek, “Biz bu işi 2 yıldır yapıyoruz. Okuyup bitirdiğimiz kitapları ve eski oyuncaklarımızı satıyoruz. Sokakta gördüğümüz hayvanlara çok üzülüyorduk. Sonra stant kurmaya karar verdik. İlerleyerek buraya geldik. Satmak için sorduğumuz bazı insanlar hayır dese de biz moralimizi bozmuyoruz. En son topladığımız para miktarı 90 liraydı. Onun yarısıyla mama alarak sokaklara dağıttık. Rabia ablayla görüştüğümüzde bize sokak hayvanları için yem vermişti. Onu da dağıttık. Şu anda neredeyse hiç mama kalmadı. Hepsini yediler” dedi. 

MUTLU ETMEK KOLAY

Hayvanlara eziyet edildiğini ve yemek verilmediğini hatırlatan 11 yaşındaki Başar Özgüven, hayvanları mutlu etmenin ise çok kolay olduğunu vurguladı. “Hayvanlar bir kap mama ve bir kap su koysanız bile mutlu olabilirler” diyen Özgüven, “Burada sattığımız kitap, aksesuar ve takıların parasıyla sokak hayvanlarına mama alıp dağıtıyoruz. Güzel hissediyoruz. Sonuçta burada o kadar hayvan var. Yemek vermeyenler oluyor. Hayvanlara eziyet edenler oluyor. O hayvanların da karınları doymuş oluyor. Bazen bizi bozmaya çalışanlar oluyor ama pes etmiyoruz. Devam etmeye düşünüyoruz. Çok fazla bir şey değil. Hayvanlar her türlü mutlu olabilir. Onlara sadece bir kap mama ve bir kap su koysanız bile mutlu olabilirler. Siz de evinizin önüne bir kap su koyun. Hayvanları besleyin. Elinizdeyse bizim gibi bir şey yapabilirsiniz. Hiçbir hayvanı ayrıştırmamak gerekiyor. Çünkü hepsi bir can. Biz olmazsak onlar olmaz, onlar olmazsa da biz olmayız” şeklinde konuştu. (İHA)