Mine Cansu MAZI-Talih YILMAZ

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Özel Fen Bilimleri Temel Lisesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’ne özel bir etkinlik düzenledi. Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı'nda yaşanan olaylar kısa sinevizyon gösterileri ile bir kez daha hatırlandı. Özel Fen Bilimleri Temel Lisesi öğrencileri tarafından söylenen Çanakkale türküleri ise programa katılanları duygulandırdı. Okul Müdürü Mustafa Karaarslan da etkinliğin sunumunu ve koroya sazı ile eşlik etti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Müzik dünyasının tanınmış Koro şefi Yaşar Kemal Alim'in öğrencilerinden Özel Fen Bilimleri Temel Lisesi Resim Öğretmeni Haşime Yolcu Çalışkan ve Okul Müdürü Mustafa Karaarslan, Okul Müdür yardımcısı Süleyman Karaman, Tarih Öğretmeni Büşra Tosun, Edebiyat Öğretmeni Meltem Yılmaz'ın hazırladığı ve öğrenciler Mine Tunca, Selin Dörtkardeşler, Yağmur Kocabıyık, Pelin Yılmaz, Seval Elmas, Derin Tayman, Sudenur Ak, İlknur Korkmaz, Kardelen Kılıçgedik, Duygu Dereçiçek, Furkan Karadeniz, Ersin Hiçdurmaz, Eren Yeni, Kaan Kaya, Emirhan Durmuş, Ahmet Hakan Demirci, Enes Duman, Yunus Emre Haspolat, Azad Serbest'in yer aldığı Balkan ve Rumeli halk türküleriyle Anadolu'nun dört bir yanında yankılanan ezgilerin buluştuğu Şef Haşime Yolcu Çalışkan yönetimindeki koro, izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunarken, koroya eşlik eden sanatseverler zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı.

ATALARIMIZIN EMANETİ

Sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi’nde solo olarak Mine Tuna, Pelin Yılmaz, Derin Tayman ve Kaan Kaya'nın seslendirdiği "Çanakkale Türküsü", "Ah Bir Ataş Ver", "Hey Onbeşli", "Çökertme" dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Şef Haşime Yolcu Çalışkan, "Atalarımızın emanetine en iyi şekilde sahip çıkan, vatan, millet için çok çalışan, her türlü fedakarlıktan kaçmayacak bir gençlik yetiştirmek için çalışıyoruz. Çanakkale ruhunu yaşatabilmek adına yaptığımız bu çalışmanın beğeni ile izlenmesinden ziyadesi ile memnun olduk. Öğrencilerimiz de emeklerinin karşılığını alkışlar ve gözyaşları ile aldı. Eminim ki onlar Çanakkale ruhunu ilelebet yaşatacaklar” dedi.