Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale savaşında yaşananlar tiyatral gösteriyle bugüne taşınıyor. 
Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale zaferinin 102. yılında anlamlı bir faaliyete imza atıyor. Azim ve inançla taçlanan destansı zaferin yıldönümünde Çanakkale ruhu, Merinos Park’a kurulan ‘Çanakkale Destanı Platosu’ ile yeni nesillere aktarılıyor. Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin canlandırıldığı dev plato, asırlık gururun ruhunu bugüne taşıyor.

‘Çanakkale Destanı Platosu’nu ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köklü tarihin şanlı zaferlerle dolu olduğunu söyleyerek, “Bizler bugünlere kolay gelmedik. Bu vatan için evlatlarımız toprağa düştü, şehitler verdik. Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri de 18 Mart 1915’te gerçekleşen bu zaferdir. Vatanları için canlarını feda eden kahraman askerlerimizle büyük bir destan yazıldı” dedi.

Açık hava müzesi

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür A.Ş. tarafından açık hava müzesi halinde hazırlatılan ‘Çanakkale Destanı Platosu’nda, Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu da tasvir edildi. Çanakkale Anıtı maketinin yanı sıra tarihi konsepte uygun Seyit Onbaşı heykeli, karavana, yatakhane, sıhhiye çadırları ile cephede kullanılan kazma, kürek, mermi, tabanca, top mermisi, askerlere ait üniformalar ve cepheye ilişkin fotoğraflar da sergileniyor. Platoda 3 boyutlu dekorlar, aslına uygun kostümler, gerçekçi aksesuarlar, sabit sergi ve canlandırma alanları bulunuyor. 4 gün boyunca 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek 5 seansla Çanakkale destanını anlatan tiyatral gösterilerin ücretsiz izlenebileceği platoda, vatandaşlara Türk askerinin savaş zamanı karavanası buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram ediliyor.