Semih ŞAHİN

Bursa’nın çevre illerden ve Anadolu’dan almış olduğu göçler neticesinde önlenemeyen nüfus artışı ve kırdan kente göç sonucunda kırsal bölgelerdeki nüfusun azalması üzerine Büyükşehir Belediyesi seferberlik ilan etti. Kırsal bölgeye yapılan hizmetler hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, BUSKİ, BESAŞ ve Tarım A.Ş. aracılığıyla bugüne kadar kırsala yaklaşık 125 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ifade etti.

NELER YAPILDI NELER

Üreticiye yapılan destekler hakkında da açıklamalar yapan Recep Altepe, çiftçiye olan desteğin artarak devam edeceğinin altını çizdi.  2 yılda 21 sulama tesisi, 42 gölet, 18 sulama ve ilaçlama havuzu yapıldığını söyleyen Altepe, “Şehrimizin daha yaşanabilir bir kent olması, daha sağlıklı bir kent olması, özellikle kentimizin her alanda ekonomisinin gelişmesi için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bursa’nın yeşiline sahip çıkma, sağlıklı bir çevreye kavuşması, öte yandan tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkılması, Bursa’mızın tüm sektörlerde gelişmesi, tarımda, ticarette, sanayide, turizmde her alanda kentimizin gelişme kaydetmesi en büyük hedeflerimiz arasında. Bursa’da köylerin nüfusu artık yüzde 10’un altına indi. Hedefimiz burada kırsal kesimin daha fazla göç vermemesi. Yerinde üretmesi, yerinde kazanması ve kırsalın güçlü olması. Bu konuda yapılabilecek olan her şey, kırsala katkı sağlanacak her konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kırsal bölge güçlü olmalı

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Recep Altepe, Bursa’nın tarım şehri olmasındaki nedenleri sıraladı. Bursa’nın verimli tarım arazilerine sahip olduğunu ve buna bağlı olarak üreticinin kırsaldan göç etmemesi gerektiğini yineleyen Altepe, “Sektöre ve üreticiye ne kadar sahip çıkarsak Bursa’da o kadar güçlenir. Bizim amacımız örnek teşkil etmek. Bursa bir yandan tarım şehri. Dünya çapında ürünler üreten bir şehir. Bu güvencelerle işbirliği yapılırsa daha büyük pazarlara, daha büyük müşterilere hitap edilirse üretici zarara uğramamış olacak. Buna bağlı olarak da üretim daha da artacak. Bizim hedefimiz kırsal bölgeyi güçlü tutmak. Bu üretimler azalmasın tam tersi olarak artsın. Hem kendimiz faydalanalım hem de yurt dışına satalım. Köylümüz, üreticimiz, çiftçimiz mutlu olsun. Yeter ki çiftçimiz kırsalı terk etmesin. Buradaki üretimlerden vazgeçilmesin. Biz dünyanın en kaliteli ürünlerini üretmeye devam edelim. Buda Bursa’nın ayrı bir zenginliğidir” ifadelerini kullandı.