Büyükanne maaşı başvuru sonuçları açıklandı. Torun bakan 6 bin 600 büyükanneye torun maaşı verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptıkları açıklamada torun bakan büyükannelere aylık 425 TL ödeme yapılacağının müjdesini vermişti. Büyükanneler haberimizde bulunan linke tıklayarak maaş kazanıp kazanmadıklarını öğrenebilirler. Büyükanne maaşı İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep'te yaşayan aileleri kapsayacak. 

Büyükanne maaşı başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

Büyükanne maaşından kimler faydalanacak? 

Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyordu. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedeflendi. 6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak.

 

Büyükanne maaşı başvuru şartları neler?

Torun bakan büyükannelere aylık 425 TL ödeme yapılacak. Peki büyükanne maaşı başvuru şartları nelerdir? Büyükanne maaşından yararlanabilmek için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması gerekiyor. Düşük gelirli ailelerin uygulamadan yararlanılması bekleniyor. Büyükanne maaşı başvuruları pilot illeri kapsıyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep illeri pilot iller kapsamında. Ayrıca çocuğun 1 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Büyükanne maaşı başvuruları mart ayında başlayacak.

Büyükanne maaşı ile ilgili Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları

Büyükanne Projesi Protokolü imza töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve projenin diğer paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki imza töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Aylık ailelerin takibini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının uzmanları yapacak. 1 yıl sonra biz bu projenin verimliliğini ve bundan sonra bir hükümet projesi haline dönüşmesinin değerlendirmesini yapabilecek duruma gelebilelim. Bu süre zarfında bu projenin maddi külfeti bin aile için yaklaşık 6 milyon. Bu ücretin yarısını İşkur olarak biz üstleniyoruz diğer yarısını da masanın başında protokolünü imzalayacağımız paydaşlarımız üstleniyor. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada önemli olan paylaşarak bu ülkeye ve bu millete ait olan bir projenin altına imza atmak" diye konuştu.