Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanal 7'de katıldığı Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABD ve Türkiye arasında Barış Pınarı Harekatı konusunda varılan anlaşmanın nasıl işlediği yönündeki soru üzerine Çavuşoğlu, bir taraftan terör örgütü YPG/PKK'nın çekildiğini ancak bir taraftan da Türkiye'ye yönelik tacizlerin devam ettiğini söyledi.

İki lider Filistin'i konuştu İki lider Filistin'i konuştu

Milli Savunma Bakanlığının, terör örgütünün sahadaki ihlal ve tacizlerini rapor ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Bir terör örgütüne güvenmememiz gerektiğini, biz zaten güvenmiyoruz da, ABD'nin onlara yönelik talimatına rağmen bu tacizleri ve ihlalleri yapıyorlar, ABD'nin de güvenmemesi gerektiğini bir kere daha gördük. ABD'liler de inşallah görmüşlerdir." diye konuştu.

"120 saatin sonunda biz bu bölgeden tüm teröristlerin çekildiğini görmek istiyoruz"
Barış Pınarı Harekatı'nın amacının bölgeyi teröristlerden temizlemek olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bu vardığımız mutabakatla ABD bu bölgeden YPG/PKK'lı teröristleri tamamen, 32 kilometrenin güneyine çekeceğini vadetti. Bu 120 saatin sonunda biz bu bölgeden tüm teröristlerin çekildiğini görmek istiyoruz. Aynı şekilde silahların da alındığını görmek istiyoruz. Daha sonraki aşamada, bu beş günde 120 saatte mümkün olmayabilir, onların bize saldırmak için burada inşa ettiği tüm mevzilerin yıkılması dahil hepsini görmek istiyoruz. Sadece çekilmesi değil, silahların toplanması ve mevzilerin yıkılması da mutabakatın içinde var."
Şu anda Harekata bir "ara verildiğini" ve sahadaki Türk askerinin çekilmediğini, yerinden bilgi edinmeye devam ettiklerini aktaran Çavuşoğlu, "YPG/PKK için de bunu söylüyoruz, ABD için de bunu söylüyoruz. Kimse Türkiye'nin gözünden kaçar diye bir beklenti içine girmesin. Tüm süreci yakından takip ediyoruz ve edeceğiz" dedi.