Osman GÜRÇAY

Kendi değerlerimizi un gibi öğüttüğümüz için Bursaspor’un başına hoca beğenemiyoruz. Samet Aybaba’ya olmaz diyenler ne için hayır dediğini bilmiyor. Yılmaz Vural’a evet diyenler neden evet dediğini bilmiyorlar. Adnan Örnek diyenler ise bence futbolu bilmiyorlar. Yönetim desen hiçbir şeyi bilmiyor.

En kötü karar kararsızlıktan iyidir derler ama yönetimde ne karar ne de kararlılık vardır. Bu sene takımın başına beni getirseniz ben bile düşüremem bu takımı derken siz hala 'Pazarda iyi bir mal bulur muyum?' diye dolaşıyorsunuz.

Cebinize baktınız mı cebinize? Cebinizde para olmadığı için onunla geldik onunla gideriz dediğiniz Hamzaoğlu size 'Alın atınız' dedi gitti. Gitmesine gitti de mektubu yakında gelir merak etmeyin.

YÖNETİME SESLENİYORUM

Bu sadece sizin suçunu değil. Bursa’da on yıllardır izlenen yanlış politikalar sonucunda deniz bitmiştir. O da size nasip oldu. Bursa’ya geniş objektifle bir bakalım neler göreceğiz. Bursaspor’da işler iyi gitmiyor ve karanlığa sürükleniyor. İnegölspor’da işler ezelden beri kötü gidiyor ama yabancılardan medet ummaktan öte kifayetsiz ehliyetsizlerden mucize bekleniyor. Yeşil Bursa desen içler acısı, yılların Merinos’u ona kurban edilmiş, ardından kompleks tatmin yeri olmuş halde can çekişiyor. Orhangazi, Karacabey’in durumları belli ve umutsuz vaka olarak makineye bağlı yaşıyorlar. Bu kadar lig takımının koordinesini sağlayacak, onlara lojistik ve oyuncu desteği verecek bir organizasyon kurmak için sizde olmayan para lazım değil, sadece akıl lazım o da mı yok?

Ali Turan da olmasa

Bursa Süper Amatör liginde beş parasız yönetimler aşk ile mucizeler yaratıyorlar. Birçoğu ikinci lig seviyesinin üzerinde futbol oynuyor. Çoğunun alt yapıları var.

Sizden beklenen sadece biraz ilgi ve destek ile kuruyan futbol damarımız canlanır.

U/19 – U/21 den elekte kalanları bu takımlarda oynatacak organizasyon oluşturmak çok mu zor bir iştir?

U/21 in çocukları hedefsizlikten gitmek isterse sakın gönül koymayın ve taraftarın önüne atmayın.

Ali Turan’ da olmasa Vakıfköy bile kuruyup gidecek haberiniz olsun.

YUVANIZI TEMİZLEYİN

Acilen çok önemli bir karar verin ve bu sene için hayallerinizi değil gerçeklerinizi Bursa ile paylaşın. Bursa’yı bütün şehir olarak düşünüp master planı hazırlayın. Elinizi ve yuvanızı temizleyin. Gelir elde etmenin yollarını araştırın. Korkmayın yetkilerinizi paylaşın ama icraatları denetleyin.

Bursa’nın futbol kaderini değiştirip büyütürseniz siz de büyürsünüz. Yoksa sizi de hiç dilemiyorum ama İzmir marşıyla gönderirler.

Bursa futbol kamuoyundan gelen sesleri çatlak ses olarak yorumlamayın. Asıl şakşakçılarınızdan korkun ve uzak durun.

Akil bir isim gerek

Teknik Direktör değil akil bir hoca ile geleceğin Bursaspor’unun temelini atarsınız. Samet Aybaba’nın şampiyon takımın temelini attığını unutmayın. Bir gün bile kulübede oturmadan ben oldum diyenlerden bir şey olmaz. Samet Hoca’ya sıcak bakın ama ondan örneğin Beyhan Çalışkan gibi gurbette bir kez sorumluluk almış karakter sahibi hırslı bir hoca ile çalışmasını isteyin ki geleceğe merdiven kurun.

Yoksa Futbolcu yuvası Bursa’dan Ozan Tufan’dan sonra gönderebileceğiniz Ertuğrul, Kubilay, Mert ve Furkan’dan başka futbolcu yetiştiremezsiniz.

Stadyuma dikkat elimizde patlayacak

Halı gibi zemini bırakıp, bitmemiş bir stadyumda futbol oynamaya başladık. Zemin aylar önce alarm verdi. Uzmanlara değil bahçıvanlara teslim edildi. Stada değer katacağına inanılan localar, mağazalar, asansörler, eklentiler bitmeden sanki stadımız yokmuş gibi açıldı. Masraflar beş katına çıktı. Stadyumun otoparkı bile hizmete açılmadı. Stadyum çevresi insansız bölgeye dönüştürüldü. Sadece güvenlik ve elektrik su parası bile maç hasılatından fazla tutuyor. Böyle devam ederse o stadyum bizi batıracak diyen ben değil Ali Turan başkandır.

ÖZLÜCE BÜTÇENİN CAN SİMİDİDİR

Ayrıca Özlüce değerlendirilmeli ve kulüp tesisleri Vakıfköy’ e taşınmalıdır. Egzoz dumanı içinde antrenman yapılmaz. Binaların arasında sükûnet olmaz. Orası değerlendirilip Bursaspor’a kalıcı gelir sağlanır ve para diye bir derdimiz kalmaz. Federasyon, yayın  gelirleri ve diğerleri ile düzgün bir bütçeye kavuşulur.

Bursaspor şirket gibi yönetilmelidir

Bursaspor’a Başkan ve Yönetici olmak için hep aynı isimler ortada dolanıyor ve en son kement atanda Başkanlık kalıyor. Verdiği paranın miktarı ona getirisinin değeri ile ölçülemez bile… Bütün kapılar açılıyor. İstediği gibi borçlanıyor. Hesap bile vermeden giderken parasını döviz hesabı ile kuruşuna kadar alıp öyle gidiyor. Durum aynen budur. Bir holding rakamlarına ulaşan bütçeler helvacı kağıdına, yaz boz kağıdına hesap yaparak yönetilmez. Yönetilirse personelinin maaşını ödeyemeyen genel müdür makam aracını sıfırlar. Profesyonel dünyada dernekler yasasına tabi olmak maalesef bu kara deliklere çanak tutmaktadır.

Bursaspor acilen milat ilan etmeli, kulübün borcuna borç ekleyen aradaki farkı cebinden ödeyerek gitmelidir.

Bursa’nın değerlerini kaybetmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu düzen böyle giderse Bursaspor’u Bursa’ya benzeteceğiz. Bursaspor’a teknik direktör değil Bursa’ya hoca lazımdır. Bunu böyle biliniz.        

    

Düdük Özkahya'da

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig’in 19.haftasında oynanacak olan maçlarda görev yapacak hakemleri açıkladı. Buna göre yarın saat 15.00’te Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak Medipol Başakşehir - Bursaspor maçını Halis Özkahya yönetecek. Özkahya’nın yardımcıları ise Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Olguncan ve 4.hakem Bahattin Şimşek.

 

Yeşil'e 'Çakır' transfer

Yeşil Bursa A.Ş. eski futbolcularından Fatih Çakır ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. 2014-2015 sezonunda Yeşil Bursa A.Ş.’den ayrılan 26 yaşındaki forvet oyuncusu sırasıyla Denizlispor, Aydınspor 1923 (Kiralık), Denizlispor, Düzcespor (Kiralık) ve Tire 1922 takımlarında forma giymişti. Fatih, sezonun ilk yarısında Tire 1922 takımında 16 lig maçında forma giydi.