Fatih AKKUŞ

Maçın ardından açıklamalar yapan Ali Ay, “Bursaspor’un altını oymak isteyenler var. Ben bu gruba izin vermeyeceğim. 3 yıllığına başkan seçildim. Hiçbir işimi yarım bırakmadım” dedi. Bursaspor kulübü başkanı Ali Ay Galatasaray’ı elimizden kaçırdığımız maçtan sonra yaptığı açıklamada “Biz maçı alacağız diye geldik. Rakibin sakatlıkları oldu ama maç 11’e 11 oynanıyor. Ligin başından beri iyi top oynayan bir takımız. Şanssızlıktan, VAR sisteminden dolayı bazı puanları alamadık. Şu an 16-17 puanımızın olması gerekirdi. Galibiyet alamadığımız için üzüldüm” dedi.

BİZDEKİLERDEN BAHSEDEN YOK

İstanbul medyasının Galatasaray’ın alt yapısından çıkan Ozan için sürekli gündem yaptığını vurgulayan Ali Ay, “Bizde 4 tane var. 21’de ise daha çok isim var. Samet Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Artık çok fazla şey söylemek istemiyorum. Bursasporun altını oymak isteyen bir grup var ama onlar beceremeyecekler. Başaramayacaklar. Ben 3 yıllığına başkan olarak seçildim. Kulübün durumunu düzeltmek için bu onurlu görevi üstlendim. Kongre kararı alacağımız söylentisi külliyen yalan. Ben başladığım işi yarım bırakmam. Ben Bursasporun başkanıyım. Mali durumu saklayayım mı, söylemeyeyim mi? Birlik olalım kulübü ayağa kaldıralım diyoruz. Kulüp ayağa kalkarsa hepimiz mutlu olacağız” dedi.

 SAMET HOCA 1 PUANA SEVİNEMEDİ

Oyuncularıma ders olsun

Samet Aybaba ise maçtan sonra elimizden kaçan Galatasaray maçının oyuncularına ders olması gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi “Oyuna iyi başladık. Uzun süre iyi oynadık. Oyunu farka bile götürebilirdik. Hızlı çıkışlarda topu iyi kullanamadık. Bir şeyleri doğru yaptığımıza inanıyorduk. Galatasaray deplasmanında bir puan almak iyi mi? Hayır bana göre değil. İlk kez bunu düşünüyorum. Oyuna çok iyi başladık, uzun süre iyi götürdük,özellikle golden sonra farkı açabilirdik. Ben burada çok üzgünüm 3 puan alamadığımız için. Bu maç oyuncularımıza ders olsun. Hızlı hücumlarda topun şiddetini ayarlayamadık ve çok basit bir gol yedik. Bir şeyleri doğru yaptığımıza inanıyorduk burada bunu taçlandırmak istiyorduk,burada Galatasarayı yenmek hepimizi motive edecekti, ama olmadı. Aldığımız bir puan bana göre iyi değil”

Basit hata ve pozisyon verince

Bursasporlu futbolcu Tunay Torun ise maçtan sonra yaptığı açıklama ile yaptıkları basit hataların pahalıya mal olduğunu söyledi. Tunay “Biz çok özgüvenli oynadık. Kendimize güveniyorduk. Basit hatalar yaptık ve pozisyon verdik rakibe. Çok da iyi pozisyonlara girdik. 3 puanı biz hak ettik. Tehlikeli ataklarımız vardı. BeşiktaşBaşakşehir ve Galatasaray gibi takımlara karşı çok iyi mücadele ettik. Bu bizim ne kadar kaliteli bir takım olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Önce Bursaspor sevgisi

Başkanı seversin, sevmezsin. Başka birisinin başkan olmasını istersin. Tama hepsini anladık ama arkadaş bütün bunlar içinde ki Bursaspor sevgisinin önüne geçmemeli. Sen eğer ki sırf Ali Ay gitsin, (x) bir kişi gelsin diye uğraşıyorsan bana göre Bursasporlu olamazsın... Sevdalıysak bu kente bu takıma sahip çıkacağız. Şimdi birlik, beraberlik zamanı. Bu takım düşerse bizi ne Ali Ay, ne de senin istediğin kişi kurtaramaz. Maddi anlamda zor günler geçirse de herkesi ters köşe yaptı bu takım. Sahaya çıktı ve mücadelesini verdi. Şimdi sırada şehirde birlik olma vakti. Biz bunu başarırsak eminim ki bu takım daha iyi yerlere gelecek. Biz Galatasaray’dan puan aldık diye Fenerbahçeliler şampiyonluk naraları atmaya başladı. Bunu yapan taraftar bizim altımızda yer alan bir takım için yapıyorsa bunu biz neden yapmıyoruz?