Spor Toto Süper Lig’e Hamza Hamzaoğlu idaresinde iyi bir başlangıç yapan yeşil-beyazlılar, ligin ilk 10 haftalık periyodunu 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile tamamlamıştı. Bu periyotta hanesine 20 puan yazdıran ve 4. sırada yer alan Timsah’ın zirve hattıyla arasında 6 puan fark bulunuyordu.

Galatasaray maçının ardından düşüşe geçti

Özellikle ligin 12. haftasında deplasmanda Galatasaray’a karşı aldığı mağlubiyetin ardından düşüşe geçen yeşil-beyazlılar, 18. haftada Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırmıştı. Deneyimli çalıştırıcının yerine göreve getirilen Mutlu Topçu ile de aradığını bulamayan yeşil-beyazlı ekip, galibiyet hasretini sürdürüyor.

Son 10 maçta 1 galibiyet

Ligin son 10 haftasında yalnızca 1 galibiyet alabilen yeşil-beyazlılar, 7 karşılaşmada ise sahadan puansız ayrıldı. Bu periyotta yalnızca ligin son sırasında bulunan Gaziantepspor’a karşı galibiyet sevinci yaşayan Mutlu Topçu’nun öğrencileri, rakip fileleri ise 6 kez havalandırabildi.

Zarar büyük

Son 10 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Bursaspor, TFF’nin performans primlerinden de 10 milyon 400 bin TL’lik kayıp yaşadı.