Sebebi, hırsızdır, ajandır ve ABD'de öterek ülkemizin başını derde sokacak dediğim ve bugün ülkemize gelse anında bu suçlardan tutuklanacak birisi hakkındaki düşüncelerim Ali Ay’ı rahatsız ettiğinden ayrılmak zorunda kaldım. 
Buna yalan diyebilir çünkü geldiği günden beri tek bir doğrusuna rastlamadım ama o zamanın yönetim kurulu üyelerinin hepsinin bildiği büyük kısmının bana yanlış yaptık dediği şekilde ve BSTV çalışanlarının saygısını kazanarak başım dik olarak gittim. 
Ali Ay Bursaspor’a büyük para vermiştir. Bunu her yazımda anlattım ama Bursaspor tarihinin en kötü transferlerini yapan bir kişi olarak adı yazılmıştır.
Geldiğinde eline tutuşturulan kağıttan okuduğu Porto modeli, Ajax modeli, Dortmunt modeli gibi hayallerinin hiçbiri tutmadığı gibi bizim Vakıfköy modelinin bile içine etmiştir.
İlk yılında söylediklerinin ardından ikinci ve üçüncü yıl dediklerini Google’a sorarsanız nasıl bir klinik vaka ile karşı karşıya olduğunuzu görürsünüz.
Ondan bahsederek fazla yer işgal etmenin anlamsızlığı hepinizin malumudur.
Haa unutmadan bir yalan daha söyledi ve döviz endeksli şahsi krediler alarak Bursaspor’a verdiğini kaydetti. Böyle bir şeyin olması, yapılabilmesi için kafanızın içinin boş olması gerekir. Bu sadece alacaklarını döviz olarak almak için gelgel yapmaktır.
Ömer Faruk Şahin sözü aldığında dersini iyi çalışmış ciddi bir profil olarak ekranlarda karşımıza çıktı. 
Ve dev emlak & inşaat projelerini büyük gizlilik içinde hazırlanarak mayasının tutturulduğunu anlatarak ‘Aman haaa sakın engel olmayın, çomak sokmayın yoksa açıklarım’ diye de ayar vermeye kalkınca ilk düğmeyi yanlış ilikledi.
Yahu Bursaspor’un abat olmasını kim istemez? Manyak mısınız siz! 
Hemen akabinde 'sportif başarımız yoktur bu konuda bizi yerden yere vurabilirsiniz' diyorsun. Başka bir şey diyen yok ki! 
Dört yerine on dört galibiyetin olsa zaten Ali Efendi'nin parasına ihtiyacın olmazdı. Onu niye para verdi diye kutsayıp duruyorsun?
Belediye arsaları, BTSO paraları uzaydan getirmiyor, bu kentin kaynaklarını Bursaspor’a veriyor.
Size düşen bu paraları namuslu ve akıllı bir şekilde harcayıp iyi takım kurmaktır. İyi takım iyi sonuç, sponsor ve para demektir. 
Bunu bilmeyenlerin o koltukta o ekranda ne işi var?
Bu takıma giren paraların nereye nasıl hoyratça harcandığı bugünkü takımın yapısından bellidir ve bonservislerin hepsi satılsa ödenecek futbolcu ve personel alacaklarını karşılamaz.
Yani bu yönetim basketbol haricinde sportif olarak bir hiçtir ve burası arsa ofisi değil futbol öncelikli bir spor kulübüdür.
Ömer Faruk Şahin ismine karşı hiçbir ön yargım yoktur hatta adına soyadına pozitif bakarım. Onun da aslında yok dediği ama satır aralarında siyasetçi gibi dürttüğü ön yargılarından arınması gerekir.
Bursaspor için her üye 500 lira verse kurtulur dedi ama ardından kimse vermez diye altını çizdi. 
Bu tür yardım ve destekler güven veren sözünü tutan, diyalog kurabilen insanların başında olduğu kurumlarda başarılı olur.
Üç yıldır ilk beşte olacağız, Avrupa’ya gideceğiz, süper takım kuracağız, borçları bitireceğiz diyen bir adamın takımı getirdiği durum bu iken kimse ona inanmaz.
Bak ne diyeceğim sevgili Şahin; başkan olursan ilk emekli maaşımın tamamını bir damla olarak kulübümün kasasına koyacağıma söz veriyorum hatta yazıyorum.
Ali Ay’ın destek görmesi eşyanın tabiatına aykırıdır. Aldığı bütün futbolcuları yine kendisi çöpe atmıştır, Serdar Aziz ve Harun’u ucuza (mı) satarak parayı buharlaştırmıştır. 
Böyle bir kafaya para verir misiniz?
Bugün bana Bursaspor’un takım değerini söyleyecek birisi var mı? Takımda oynayanların yüzde 60'ı kiralık veya bir yıllık olan böyle bir takımın geleceği olur mu?
Sonuç olarak bir takım kamu kaynakları kullanılarak emlak ofisi gibi rant üzerinden kaynak elde edilmeye çalışılacak gibi görünmektedir. Umarım işler yolunda gider kuyudan çıkarız, ligde kalırız yoksa bizi proje falan her şey biter.
Bir futbol takımı emlak projeleri ile yönetilmez takımın değeri artırılarak yönetilir. Ali Ay bunu bile bilmediğine göre hangi projeden ne kadar para gelirse gelsin, onun elinden çakalların sofrasında çerez olur biter.  
Ben kimseye angaje değilim hatta gazetemdeki Kızıl manşetinden rahatsız oldum. Ancak görünen o ki Ali Ay koltuktan kalkmamak için kararlıdır. Bu durum bana Bülent Arınç’ın bir sözünü hatırlattı. 
Koltuktan kalkmamak için direnen büyük ihtimalle altını kirletmiştir.
Kasımpaşa’dan üç puan siparişimdir. 

Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti Murat Sözkesen, Bursaspor’a veda etti

(OSMAN GÜRÇAY)