Yıllar öncesinden dostluğumuz olan Mümin Akgün ziyaretime geldi. O, Bursa’yı yaşayan, Bursa’yı soluyan bir dost olarak yıllarca önemli üretim tesislerinde kestane şekeri ustalığını büyük bir sevda ile yapmış özel bir kişiliktir. İçinde var olan girişimci ruhu bir gün ona kendi kanatlarıyla uçmasını söylediğinde yüreğinde iki aşk yaşatıyordu.

Bursa ve kestane şekerinden oluşan dünyasında inancını sermaye yaparak küçük bir mutfak düzeni üretime başladığı günlerden, bugün her türlü teknoloji ve hijyeni içinde barındıran entegre tesiste üretim yapması asla tesadüf değildir.

O içindeki üretim sevdasına inanmıştır ve yanılmamıştır. Her zaman destek olan ailesine güvendiği Bursa’ya ve işi olan kestane şekerine olan inancı onu bugünlere getirmiştir.

CARDELİON HER YERDE

Dünyanın neresinde olursa olsun bir gıda fuarı varsa Mümin Akgün,Kardelen (Cardelion) markası ile orada standını açarak Türkiye, Bursa ve Kardelen Kestane Şekeri ile bizzat oradadır.

New-York, Chicago, Paris, Köln, Sao Paola,Riyad, Dubai fark etmez. O tam zamanında ve değerlerini temsil etmek için en iyi şekilde hazırlanmış olarak oradadır. O kadar iyi niyetli ve inovatif çalışmaları iş dünyamızda pek fark edilmek istenmese de yaban ellerde Allah’ın yardımıyla karşılık bulmaktadır.

Kardelen olarak sektör paydaşları bularak Cidde, Mekke ve Riyad’da mağaza açarak Bursa–Kardelen adı ile imza atmıştır.

Siz Paris’teki gıda fuarında Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ı standınıza kaça getirirsinizya da ABD’de reklam yüzü olması için milyon dolarlar feda edilen Maria Sharapova’nın standınıza gelip Kardelen Kestane Şekeri’nin (Cardelion) tadına bakması için menajeri kaç para ister? Bunlar gibi birçok ünlü insan Mümin Akgün’ün çabasının mükâfatı olarak markasına katkı koymuştur

.

TİMSAH’A TAM DESTEK

Onca işinin içerisinde sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaktan bir an bile geri kalmamıştır. Bursa’da amatör spora özellikle futbola büyük destek veren isimsiz kahramanların başında gelir. Bursaspor için ne gerekiyorsa yapmaya hazır ve nazırdır. Sözde değil özde destek verenlerden olduğunun tanığıyım.

Bursa’ya değer katanlar kriterleriniz ne ise hepsine sahip olan Mümin Akgün dostumun özellikle BTSO tarafından ülkesi ve Bursa adına yaptıkları incelenerek ona hak ettiği değeri vermesini önemle diliyorum.