Başkan Recep Altepe, kapalı çarşı alt kat esnafıyla bir araya geldi. toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı. Altepe, çarşı esnafının nabzını tuttuğu toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilen çarşıların yıllardır beklenen eksiklerinin tamamlandığını söyledi. Tarihe imzasını atan çarşıların Bursa için değerine işaret eden Başkan Altepe, “Esnafımızla en çok bir araya geldiğimiz yerlerden biridir, kapalı çarşı alt katı. Burada esnafımızla buluşmaktan, atılan adımlarla da çarşımıza değer katmaktan mutluyuz. Bursa’da çarşılarda güzel hizmetlerin yapılması bizlere nasip oldu” dedi.

Konuşmasında Bursa’nın özellikli bir şehir olduğuna değinen Başkan Altepe, “Türkiye ve Bursa gelişiyor. Bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz. Bursa’ya değer veriyoruz” diyerek çarşıların alışveriş merkezleri kalitesine ulaştırıldığını ifade etti.

Başkan Altepe, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yerini alan, evrensel değer Bursa’da kapalı çarşı alt katında klima ve ses sistemlerinden zemine kadar her türlü eksiğin giderildiğini kaydederek, “Esnaf kazanırsa, çarşı kazanırsa biz de mutlu oluruz. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çarşının cazibesinin artması için hizmetler yapıyoruz. Bursa’nın çarşıları artık örnek oluyor” diyerek, Bursa’dan Balkanlara kadar pek çok noktada çalışmaların yapıldığına değindi.

Çarşının her köşesinin yenilendiğini ve artık esnafın da üzerine düşeni sorumlulukla ve özveriyle çalışmalarına devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Altepe, yorgancılar çarşısında gerekli düzenlemelerin de yapıldığını ve Kayhan ile Reyhan bölgelerinde ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Çarşıda halen 42 derneğin var olduğunu ve esnafın kenetlendiğini anlatan Başkan Altepe, “Kapalı alt çarşıya ben de 47 - 48 yıldır geliyorum. Burada ömrümüz geçti. Bu şehirde yaşamak bir şans ve Bursa’ya hizmet etmek bir onur. Bursa için ve esnafımız için ne yapsak az” diye konuştu.

“Çarşılar cazibe merkezi olacak”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Başkan Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminden bu yana çarşılarda çalışmalarını sürdürdüğünü ve Osmangazi Belediyesi’nin de halen bu çalışmalara devam ettiğini ifade etti. Bursa’nın değerlerine ve tarihine sahip çıkıldığını vurgulayan Dündar, “Büyüyen ve gelişen şehir Bursa, Osmanlı’nın temelinin atıldığı yer. Değişmeyen bir kültürdür, ahilik. Esnafımızın “Alışveriş merkezleriyle rekabet edemeyiz” anlayışı artık değişti. Bursa’nın çarşıları daha da güzelleşti. Bursa’nın tarihi çarşılarında esnafın sorumluluğu büyüktür” dedi.

Dünyanın ilk kalite belgesinin Bursa’da yazıldığını söyleyen Dündar, “Yeni dönemin alışveriş anlayışı yazılacak. Yöneticiler, esnaflar, belediyeler elbirliğiyle çalışmaya devam edersek çarşılarımız cazibe merkezi olacaktır” diye konuştu.

BESOB Başkanı Arif Tak, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle Bursa’nın her köşesine ulaştığını ve kente değer kattığını belirterek, “Bursa’da her yerde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini görüyoruz. Bu hizmetlerin hem vatandaşlara hem de esnafımıza olumlu dönüşleri oluyor. Artık mağazaların kalitesi arttı, çarşılar daha konforlu hale geldi” diyerek, Başkan Altepe’ye çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Tak, Bursa’nın esnafa fayda sağlayacak sanayi sitesine ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.

Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu ise Başkan Altepe’ye çarşıya katkılarından dolayı teşekkür etti. Restorasyonlardan sonra çarşının AVM’lerle yarışır hale geldiğini söyleyen Tüccaroğlu, “Çarşımızın çatı onarımından ses sistemine kadar her türlü eksiğin giderilmesinde destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza teşekkür ediyoruz. Çarşının yüzü olan esnafımızla da gurur duyuyoruz. Çarşıda eksikler tamamlandı ve artık iş esnafta” dedi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi başta olmak üzere kentin çarşılarına verdiği değere dikkati çekti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, çarşıda gezerek esnafa bol müşteri ve hayırlı işler diledi.