Gökhan GÜNDOĞDU

Bursa'nın marka takımlarından olan ve A takımından tutun da bütün yaş kategorilerinde başarıyla mücadele eden bir takımFethiye İdman Yurdu…Altyapıya vermiş olduğu önem ile bilinen ve yatırımlarını gençlik üzerine yapan Fethiye İdmanyurdu Spor Kulübü Genel Menajeri Özgür Zeybek ve deneyimli Başkan Şenol Tosun gazetemize açıklamalarda bulunarak futbolcu üreten bir kulüp olmanın ve başarılarının sırlarını anlattılar.Başkan Şenol Tosun yaptığı açıklamada,“Kulübümüz 1973 yılında gayri federi, 1976 yılında federi olarak kurulmuştur. 12 yıldır bu görevi başarı ile sürdürmektedir. Futbol okullarımız ve altyapılarımızla Türk futboluna, Bursa futboluna karakterli yetenekli ve şahsiyetli gençler yetiştirmek temel ilkemizdir. 2013-2014 senesinde U-14 takımıyla Türkiye 2.’liği yaşayarak Fethiye İdman Yurdu adına bir ilk gerçekleştirilmiştir. 2017/2018 sezonundan itibaren tamamen profesyonel anlayışla faaliyetlerine devam eden kulübümüzün önlenemez yükselişi halen devam etmektedir. 2017/2018 sezonunda Türkiye Şampiyonası'nda U16 takımı ile 4.’lüğü kazanmış ve bu takımdan 14 tane oyuncumuzu Galatasaray, Malatya, Sivas,AfjetAfyonspor, Erzurumspor, Akhisarspor vb. gibi akademi takımlarına transferlerini sağlayarak gençlerimize kariyer dolu gelecek imkânları sunduk. 2018-2019 sezonunda U-17 takımımız Türkiye 4'lugunu başararak yine Akademi liglerine 6 oyuncu transferi gerçekleştirmiştir ve bir oyuncumuz profesyonel takımı giderek profesyonel olmuştur. Yine 1 yıl önce Afyonspor  a verdiğimiz 2 oyuncumuz Profesyonel imza atarak bizleri gururlandırmıştır. Ben emeği geçen tüm yönetim kadromuz ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

DENEYİMLİ HOCALAR İLE DEVAM
Burada sözü alan Fethiye İdmanyurdu Spor Kulübü Genel Menajeri Özgür Zeybek ise yaptığı açıklamada; şu ifadeleri kullandı: “2019/2020 sezonu başlayan ve biten iki kategoride U-19 ve U-15'de Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak etmiş bulunmaktayız. İnşallah Sezon sonunda 5 kategoride Bursa'mızı Türkiye Şampiyonası'nda temsil etmek için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Vizyonumuz ve misyonumuz sezon sonunda daha ne kadar oyuncumuzu Akademi liglerine ,profesyonel liglere göndeririz göndermek üzerine kuruludur. Bunun içinde teknik ekibimiz yöneticilerimiz ile beraber çalışmalarımıza tüm hızı ile devam etmekteyiz. Bendeniz Özgür Zeybek kulüp menajeri, Cüneyt Dalkılıç altyapılardan sorumlu yöneticimiz, gençlik geliştirme U-11 & U-12 teknik sorumlumuz Gürkan Albayrak, futbol okulu koordinatörü Gökhan Kül, Başkanımız Şenol Tosun ile kulübümüz ve yetiştirdiğimiz gençlerimiz ile başarıdan başarıya koşarak deneyimli kadromuzla spor camiasına bir kere daha adımızı altın harflerle yazdırıyoruz.”

CENTİLMENLİK ÖN PLANDA
“Düzenli olarak yapılan çalışmaların neticesinde her yıl akademi  takımlarına  altyapıdan oyuncular kazandırmaktayız. Kulübümüzün temelini oluşturan altyapımızda oyuncu havuzumuzu ne kadar geniş tutarsak farklı özelliklere sahip oyuncular ile kulübümüzün temellerini sağlam atmış oluruz. Sporu seven anlayışlı,hoşgörülü ve dinamik bir nesil yetiştirmektir. Başkanımız Şenol Tosun yönetimin desteğiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Temel futbol eğitiminin ön planda olduğu 2008-2009 yaş grubu sporcularımız teknik,fiziksel,psikolojik ve sosyal anlamda da gelişimlerini devam ederek yıllardır Türk futboluna sporcu kazandıran Fethiye İdmanyurdu altyapısı rakibine saygılı, çalışkan, yaratıcı ve disiplinli sporcular yetiştirerek farkını ortaya koymaya devam etmektedir. Klasik bir benzetme belki ama bizler gerçekten Futbolcu Fabrikası Kulüp deyimizi hak eden bir kulübüz diyorum.Futbol Okulu Koordinatörü Gökhan Kül Fethiye İdmanyurdu altyapısına oyuncu kazandırmak için düzenli olarak yaptığımız futbol  okulumuz çalışmalarımızın tümü tesislerimizde bulunan suni sahalarda gerçekleştiriyoruz. Velilerden isteğimiz çocuklarını spora başlatmaları konusunda hevesli olmalarını ve çocuklarına spor dolu bir gelecek sunmalarını istiyoruz. Spor ile gelişerek büyüyen bu gençler kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar, burada paylaşmayı, mücadeleyi, centilmenliği öğreniyorlar.”

BİZİM EĞİTİMİMİZ FARKLI
“Kaleci departman sorumlusu Gürkan Albayrak, performans kalecilerimizi haftanın her günü planlı olarak antre edip müsabakalara hazır duruma getiriyor. Müsabaka öncesi ve sonrası maç analizi videolu destek ile raporlama yapılıp değerlendirmeler yaparak kulüp farkımızla eğitim veriyor. Kulübümüz kaleci okulundaki kursiyerlerimize ise futbolun doğrularını eğlenerek ve eğitsel çalışmalar ile öğretip, yetenekleri doğrultusunda performans kaleciliğine geçiş ve  takımda oynamaları gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Aramıza katılacak yeni kaleci adaylarımıza Kaleci Temel Tekniği ve Oyunsal Çalışmalar ile gelişimlerini katkıda bulunarak takip ediyoruz. Tüm kalecilerimiz değerlidir.”

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1 TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 4 - Ankaraspor: 1