Fatih AKKUŞ-Hasan Alp ÖZBEN

1975 Bulgaristan göçmeni Kadir Gırdoğlu. 1991 yılında Türkiye’ye göç etti.... 6 yaşında güreşe başladı... "Bizde güreş ata sporlarımızdan geliyor. Güreş yapmayana kız vermezler" diyen Gırdoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü. "Ben güreşi çok seviyorum. 6 yaşında başladım zaten ilk madalyamı aldım. 1992 yılında gençlerde dünya şampiyonu oldum. 1999 yılında askerliğimi Kara Kuvvetleri Gücünde Ankara’da sporcu olarak tamamladıktan sonra 2004 yılında ben GFC Spor Salonu’nu kurdum. GFC’de bir marka gibi bir şey oldu. 2015 yılında da küçük oğlumu gerçekten gelecekte de, iki oğlum var biri 11 yaşında, biri 15 yaşında. 11 yaşında Elber Gırdoğlu'yu keşfettim.

RESMİ MÜSABAKALAR NE ZAMAN BAŞLADI

Tabi 2015 yılı 10 Ağustos’tu, resmi onayı aldık. 1 Ocak itibari ile de bizim müsabakalarımız başladı 2016 yılında. Tabi dediğim gibi olum üzerine daha çok şey yaptım yöneldim. Yani kulübümü kurarken oğlumun adına dedim ki daha çok oğlum heveslensin ve geleceğin dünya olimpiyat şampiyonu olacağına inanıyorum gerçekten çünkü kanında var. Hemen 2015 yılında tabi ilk madalyalarımız gelmeye başladı. 11-12 yaş grubum var benim, elime geldiklerinde daha 9-10 yaşındaydılar ve madalyalar peş peşe geldi. Ondan sonra Türkiye şampiyonasında bayan güreşçilerim oldu. Bayan güreş şampiyonasında da gençlerde de hemen bir bronz madalya aldık. Tabi heveslendik Türkiye’de ilk madalyamızı aldık dedik. Tabi yol aldık devam ettik. O sıralar uluslar arası boyutta pek büyük başarılar elde etmedik. Ama yerel turnuvalarda ve Türkiye şampiyonasında aldığımız madalyalar bize o sene iyi geldi, iyi oldu. 2015 yılında başladık ve 2016 yılında madalyaların gelmesi tabi çok hoşumuza gitti. Bu arada ben tabi veteranlar 35 yaş üstü dünya şampiyonasına katılma kararı aldım. Ben bir 2013 yılında katılmıştım dünya 3.’üsü olmuştum. Dedim hazır kulübü de kurduk, hem kulübün başkanı ve antrenörü olarak da gençlere de örnek olma adına dedim gideyim şampiyon olayım. Hedef koydum Polonya’da gittim orada da dünya şampiyonu oldum. Hemde çok güzel maçlar yaparak. Kulübün ilk dünya şampiyonluğu bu sefer. Benim ikinci kez dünya şampiyonluğum fakat kulübün ilk dünya şampiyonluğu. Kulübümüze karşı bakış değişti; bunlar ciddi anlamda bir şeyler yapacak gibi.

Ah sözler bir tutulsa

10 Ağustos GFC Görükle Spor Kulübü'nün 3 yıl önce resmi olarak onay almışız, 2016 da müsabakalara start vermişiz,2 branşta mücadele etmişiz...  Güreş... Bilek Güreşi

Peki ne olmuş

Toplam madalya sayısı 70

17 altın

16 gümüş

37 bronz

Dünya Şampiyonası 2 altın

Avrupa şampiyonası 3 altın

Türkiye şampiyonası 12 altın

14 gümüş

6 bronz

Uluslararası Turnuvalar 2 bronz

Yerel Turnuvalar 5 altın

2 gümüş

31 bronz madalya almışız

Ben Tüm Sporcularımı kutluyorum başarılarının devamını diliyorum hepsini gözlerinden öpüyorum sizinle gurur duyuyorum

Bu elde ettiğimiz mücadele tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız mücadele bu arada öyle arkamızda ağa babaları bürokratlar siyasetçiler iş adamları yok sponsorumuz yok sakın yanlış anlaşılmasın ufak tefek yardımlar olmuştur demek ki sponsorumuz olsa bize verilen sözler yerine getirilse neler olur neler...

BİLEK GÜREŞİNİ NE ZAMAN KURDUNUZ?

2016-2017’nin sonuna doğruda bilek güreşini kurduk. 2017 yılında da hemen yine Türkiye şampiyonasına katılım yaptık. İlk Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda da 11 madalya aldık. 6 Altın, 4 Gümüş, 1 Bronz aldık. Hemen o yıl içerisinde Gülistan Korkmaz öğrencimle gitti hem Avrupa şampiyonu oldu Macaristan’da, Polonya’da da gitti dünya şampiyonu oldu. Ne oldu bu sefer uluslararası dünya şampiyonluklarında madalyamız 2 oldu. 2 dünya altın madalyası oldu ve Avrupa’dan da altın geldi. Bu sefer Türkiye Şampiyonlukları’nda minderde de bayanlarda 1 altın, 1 gümüş madalyamız geldi. Bu sefer A milli olan bir kızımız oldu. Güreşte büyük bir başarı A milli pozisyonda bir sporcu çıkarmak. Kısa süre içerisinde çok büyük bir başarı elde ettik Ayşe Vatansever diye bir kardeşimiz. Dünya şampiyonasında mücadele etti fakat iyi bir derece elde edemedi ama çok güzel başarılar imza attı. Gitti başka turnuvalarda 2.’lik, 3.’ü lük elde etti. Uluslararasında büyük başarılara imza atmış oldu. Ondan sonra süreç devam etti küçük miniklerden çok büyük başarılar geldi, uluslararasında ve yerel turnuvalarda madalyalar gelmeye başladı peş peşe. 2018 yılında da 1500 sporcu katılımıyla 163 kulüp ile bile güreşine tekrar katılım sağladık ve Türkiye 3.lük kupasını aldık. 5 altın, 8 gümüş, 3 tane de bronz madalya almış olduk. Çok büyük bir başarı. Türkiye şampiyonasından sonra bir hafta sonra bayan güreş takımından Ecem Uygun kardeşimiz gümüş madalya getirdi. Tabi güreşte madalya almak biraz daha zor. Onun ardından 2 hafta sonrada Aysu Melek Damar kardeşimiz Bulgaristan’da hem sağ hem sol kolda namaglup olarak 2 kolda da unvana sahip.

YENİLGİSİZ DÜNYA ŞAMPİYONU MU OLDU?

Yenilmeden Avrupa şampiyonu oldu. 8-9 müsabakaya çıktı. Hemen ardından küçük miniklerde Bursa şampiyonası oldu 11-12 yaş gurubunda. Küçük miniklerden hemen peş peşe Oğlum Bursa şampiyonu oldu altın madalya geldi. Bir gümüş geldi birde bronz geldi. Bu da bize moral motivasyon oldu. Tabi Türkiye şampiyonasına hak kazanarak 3 sporcuyla gittik.  Tabi diğer sporcularımız iyi mücadele etti küçükler ama yenildiler. Önemli değil. Oğlum bu sefer Türkiye 3.’sü oldu. Güzel bir başarı elde etti. 11 yaşında ilk Türkiye şampiyonasına girmesi ve direk milli olması bu bizim için milli olması büyük bir gurur. Şuanda milli sporcu.

BUNDAN SONRA HEM BURSA’NIN HEM DE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ EMİN ELLERDE DİYELİM Mİ HOCAM?

Emin ellerde inşallah yani öyle görünüyor. Özellikle oğlumdan çok umutluyum. Çalışırsa, Allah sağlık sıhhat verirse muthiş bir yetenek, geleceğin ağır sikleti, geleceğin Taha Akgül’ü Geleceğin Ali Rıza Kaya Alp’i. Güreşte de her sporda olduğu gibi bir yaş vardır 30-35 yaşlarda bu iş biter. Oğlum da daha 11 yaşında hesaplıyorum 2028 olimpiyatlarında Allah izin verirse 100’de 100 iyi de çalışıra ben başarılı olacağına, geleceğin dünya olimpiyat şampiyonu olacağına inanıyorum.

BURSASPOR ADINA YARIŞMAK İÇİN TEKLİF GELSE NE DERDİNİZ?

Ben bunu yıllardır söylüyorum, Bursaspor’umuzu gerçekten bireysel sporda var diyorsun ama ben duymadım. Ben Bursaspor’u bildim bileli bir tek futbol ile tanıtıyoruz. Bir Beşiktaş’a baktığınızda, Fenerbahçe’ye baktığınızda, bir Galatasaray’a baktığınızda kürek takımından masa tenisine kadar tüm branşlar var. Bursaspor’umuzda denen bu yok işte o çak garip bir durum. Ben inanıyorum ki bireysel sporlar Bursaspor yönetimine güzel anlatılırsa, iyi tanıtılırsa, iyi sponsorlar bulunursa çok daha iyi tanınırız. Bizim amacımız gençleri spora teşvik etmek. Hiçbir tane çocuktan bende mesela şu anda 100 e yakın lisanlı sporcu vardır bunun 50 küsuru madalyalı sporcudur tek tek sorabilirsiniz 1 tane sporcumdan 1 lira aidat almış değiliz tam tersi masraflarını karşılamışızdır.