Bursa'da uzlaşı kültürünü oluşturmak için siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Bursa İl Başkan Hüseyin Akkuş' un da yer aldığı nezaket ziyaretinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'i Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Başkan Yardımcısı Salih Berber, İl Müfettişi İsmail Özdemir ve partililer karşıladı.

UZLAŞI KÜLTÜRÜ

Ziyarette Bozbey, Nilüfer'de oluşturdukları uzlaşı kültürünü Bursa'dan tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini söyledi. Bozbey, "Biz 20 senedir Nilüfer'de gerçek anlamda doğumdan ölüme kadar hizmet eden, halkın her sorununda, iyi gününde kötü gününde yanında olan, acılarını ve sevinçlerini paylaşan bir uzlaşı kültürü oluşturduk. Bu uzlaşı kültürü Nilüfer ile başladı. Nilüfer'de biz seçildiğimiz günden bugüne Saadet Partisi'ne, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, kapanmadan önce Anavatan Partisi'ne de gittik, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne de gittik, onların adaylarını ziyaret ettik. Böyle bir uzlaşı kültürünü oluşturduk. İşte bu uzlaşı kültürü Bursa'nın tamamına ardından da tüm ülkeye yayılacak. Bu kent için ne yapabiliriz ve kentin sorunlarının çözüm noktasında nasıl birlik olabiliriz diyerek, CHP ve İYİ Parti'nin ittifak adayı olarak adaylık sürecine başladık. Bursa'nın sorunlarının hepsine vakıfız. Bu kent 50 sene önce nasıldı bugün ne hale geldi bunları hepimiz biliyoruz. Bursa'nın adayı olarak hiç kimseyi ötekileştirmeden, insana hizmet etmenin onur ve şeref olduğuna inanıyoruz. Bugüne kadar bunu yapmaya çalıştık ve bunu yapacağız" diye konuştu.

Bizim gibi düşünmeyeni ötelemezsek

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca da Mustafa Bozbey ile aynı okuldan mezun olduklarını hatırlatarak, ağabey kardeş gibi olduklarını söyledi. Atmaca, "Seçimlerin kavga ve savaş anlayışı içinde değil, genel olarak birlik ve barış içinde geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim gibi düşünmeyenleri asla ötelemedik ve düşman görmedik. Ben her ne olursa olsun, seçim sonuçlarının başta memleketimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Mustafa Bozbey benim ağabeyim sayılır, aynı okuldan mezun olduk. Çok sevdiğimiz ve yakından takip ettiğimiz bir ağabeyimiz. Umuyoruz hayırlısı olur" diyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de