Ufuk IRGAŞ

1985 Yılında kurulan ve Türkiye'nin tek Avrupa Birliği üyesi "Bursam Bursalılar Derneği" geçtiğimiz hafta sonu Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ilk kez bir konser düzenledi. Dernek Bünyesinde oluşturulan Türk sanat Müziği Korosu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Korosu ile İstanbul radyosu ses sanatçısı Esra İçöz verdikleri konserle unutulmaz bir müzik eğlence programına imza attılar. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir programa imza atan Bursam Bursalılar Derneği’nin Genel Başkanı Nurettin Şenol, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Sevgili Bursalılar, sanatçı ve sanata değer veren Bursalılar Derneği bünyesinde kurulan ve ilk kez seyirci önüne çıkacak olan Türk Sanat Müziği Korosu ve bizi kırmayarak destek amaçlı derneğimizin konuğu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Korosu ile İstanbul Radyosu sanatçısı Esra İçöz hanım efendinin konserine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Tabii afetler başta olmak üzere ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Geçmişte olduğu gibi devlet millet el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Tek devlet tek millet tek bayrak ve tek vatan düsturu ile hareket eden millet olarak her ne pahasına olursa olsun Atatürk'ün bize emanet ettiği cennet vatanımızı geçmişte olduğu gibi kanımız ve canımız pahasına ülkemizi korumaya ant içmiş bir milletiz. Öyle ege denizine döktüğümüz bir çapulcu yunanlıya pabuç bırakacak millet değiliz. Konuşmamı fazla uzatmak istemiyor, yüce rabbimin Devletimiz ve Milletimize zeval vermesin dileklerimi iletiyor hepinize iyi seyirler diliyor ve bizi takip etmeye devam edin diyorum" ifadelerini kullandı.

PROFESYONELERE TAŞ ÇIKARTTILAR
Üç bölümden oluşan programın ilk bölümünde Bursa Bursam Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, şef İsmail Özen eşliğinde sahne aldı. Koro Profesyonellere taş çıkartan bir performans sergiledi ve günümüzün sevilen şarkı ve türkülerini seslendirdi. Programın ikinci bölümünde ise Konuk Kıbrıs Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği sahne aldı. Üçüncü Bölümde ise Bursam Derneği Korosu ile Konuk Kıbrıs Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Korosu birlikte sahne aldı. 

Bursa’nın fethi coşkuyla kutlandı Bursa’nın fethi coşkuyla kutlandı

BURSA’YA BÜYÜK ÖVGÜ
Sesi, fiziği ve mütevazı kişiliği ile gönüllerde taht kuran genç ses sanatçısı Esra İçöz, repertuarında yer alan ve sanat güneşimiz Zeki Müren’in çeşitli beste ve güftelerinin yer aldığı yaklaşık otuz eseri seslendirdi. Eserlerin bazılarını seyircilerle birlikte okuyan İçöz, zaman zaman şarkılar arasında yaptığı konuşmada, "İşte rahmetli sanat güneşimiz Zeki Müren'in şehri Yeşil Bursa’ya da bu yakışırdı. Sevgili sanatsever ve sanatçıya değer veren Bursalı hemşerilerime bana verdikleri değer ve destekten ötürü teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Ben bu güzide topluluğun önünde şarkı söylediğimden dolayı son derece mutluluk duyup keyif aldım. Siz Bursalı hemşerilerimi ben oldukça şanslı buluyorum. Çünkü Bursa Tarihi, doğal ve Turistik güzellikleriyle de isim yapmış bir şehir. Sahneleri bıraktığımda ben de bu dualı şehre yerleşmek istiyorum. İyi ki varsınız" diye konuştu.

ESRA İÇÖZ KİMDİR ?
Esra İçöz TRT Müzik ekranlarında yayınlanan Akşam Sefası programında seslendirdiği eserler ile adından söz ettirmektedir. Hakkında ise kimdir? kaç yaşında? evli mi? nereli? gibi bir çok soru merak konusudur. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.
1978 yılının Ocak ayında İstanbul’da dünyaya gelen Esra İçöz Oğlak burcudur. İlköğretim, Ortaokul ve Lise eğitimin İstanbul’da tamamlamış Burhan Felek Lisesi’ni bitirmiştir. 1994 senesinde Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne dahil olmuş ve 5 sene repertuvar, nazariyat ve usul dersleri almıştır. 1996 senesinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavını kazanmış aynı anda 2 bölümünde birden okumaya hak kazanmış, Ses Eğimi bölümünde eğitim almıştır.